Takımı
Seçiniz...
Aleyküm Selam adaş hoşgeldin fabrikaysa vardiya berbat bir şeydir :coffee:
Hoşbuldum adaş.
Çalıştığım yer özel bi gümrük şirketi, ben bilgisayar başında oturuyorum, giren-çıkan tırların giriş kayıtlarını sisteme yazıyorum sadece.
İşim rahat, hat, fabrika falan yok.
Sadece fabrika gelen dorseleri görüp, içerisindeki parça hatta yada ambara lazım ise sistem üzerinden davet ediyor bende hangi şirket ise ona bildirip aracı fabrikaya yönlendiriyorum.

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Cuma ve cumartesi geceleri saat 06:00 gibi uyudum ve saat 08:00'da kalktım. Yani iki gece de sadece ikişer saat uyudum. Bugün yani pazar gecesi , üçüncü gecem , toplam uyku sürem 4 saat olmasına rağmen şu an hala ayaktayım , gram uykum yok. Yatsam biliyorum yine saat 6'dan önce uyuyamayacağım.

Gün içerisinde kendimi çoğu zaman enerjisiz hissetmiyorum , uykusuz hissetmiyorum. Esnemiyorum... Yani her hangi bir uykusuzluk belirtisi göstermiyorum. Ne kadar bir sorun olmasa da , normal ve sağlıklı bir hayat tarzı olmadığı için bu durumdan memnun değilim.

Benim gibi olan başkası var mı ? Bu sorunu yaşayıp çözüme giden var mı ?
Genellikle her gün bir kahve ve 3-4 bardak kola içiyorum. Benim gibi kafein bağımlığı olup bunları bıraktım çok iyi uyuyorum diyen var mı ?

Konuda ki herkes gece kuşu olunca illaki bir tane çıkar diye düşünüyorum :lolmuch:

Takımı
Seçiniz...
Cuma ve cumartesi geceleri saat 06:00 gibi uyudum ve saat 08:00'da kalktım. Yani iki gece de sadece ikişer saat uyudum. Bugün yani pazar gecesi , üçüncü gecem , toplam uyku sürem 4 saat olmasına rağmen şu an hala ayaktayım , gram uykum yok. Yatsam biliyorum yine saat 6'dan önce uyuyamayacağım.

Gün içerisinde kendimi çoğu zaman enerjisiz hissetmiyorum , uykusuz hissetmiyorum. Esnemiyorum... Yani her hangi bir uykusuzluk belirtisi göstermiyorum. Ne kadar bir sorun olmasa da , normal ve sağlıklı bir hayat tarzı olmadığı için bu durumdan memnun değilim.

Genellikle her gün bir kahve ve 3-4 bardak kola içiyorum. Benim gibi kafein bağımlığı olup bunları bıraktım çok iyi uyuyorum diyen var mı ?

Konuda ki herkes gece kuşu olunca illaki bir tane çıkar diye düşünüyorum :lolmuch:
Kafeini sürekli aldığın zaman bünye bunu kabulleniyor ve artık etki etmiyor. Yani uykusuzluğunun kafein ile alakası yok.
Kanka sana önerim, 11-12 gibi yatağına yat sağa dön sola dön uyumaya çalış. Günde min. 6 saat uyuman yeterli olur.
Uyumadan önce duşa girip, sıcak su altında oyalan, sıcak su cildini yumuşattığı için baygınlık gelecek.
Çık ve yatağa yat, uyursun.
Sen kendini "uykum gelmiyor, halsizlik hissetmiyorum" diyerek buna inandırmışsın, ondan böyle oluyorsun.

Server
Seçiniz...
Takımı
Galatasaray
@Chorus

Bende de buna benzer bir problem var özellikle gemiden sonra oluştu . Gemide olan sese alıştığım için çok ilginçtir ki evde sessiz ortam uyuyamıyorum . Bu yüzden evde olan yatağımın yanına 2008den kalma kamyon sesine benzer ses çıkaran masaüstü bilgisayarımı kurdum . Mesela bu bilgisayar kapandığında otomatik olarak uyanıyorum . Belkide piskolojik olarak uyku problemi yaşamamak için kendime böyle birşey uydurdum . Farklı şeyler denemeni ve kendini buna inandırmanı önenirim . Onun harici günde belkide 6-7 bardak kahve içen biriyim . summer5:

Takımı
Seçiniz...
Siz şaşırmışsınız :bitch:

Ben şimdi gece vardiyasındayım, sabah 8'de çıkıcam.
Kahvaltı falan desen saat 10 gibi uyusam gece 9-10'da anca kalkarım, sonra işe :lol:

Okurken benden bahsediyorsun sandım:mrgreen:, kolay içmiyorum ama çay ve kahve hastasıyım (:
3 gündür bende 5 gibi yatıyorum 9 gibi kalkıyorum, ve yine gecelere kadar duruyorum uykum gelmiyor, yatağa gidiyorum bilerek uyumak için ama orada da telefon ile uğraşıyorum. Bence onun içecek ile alakası yok, yaptığımız işler gün içersin de ki harcadığımız efor ile alakalı diye düşünüyorum.:popcorn:

(Eşim bana kesin sen zombisin diyor :bitch:)

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Kafeini sürekli aldığın zaman bünye bunu kabulleniyor ve artık etki etmiyor. Yani uykusuzluğunun kafein ile alakası yok.
Kanka sana önerim, 11-12 gibi yatağına yat sağa dön sola dön uyumaya çalış. Günde min. 6 saat uyuman yeterli olur.
Uyumadan önce duşa girip, sıcak su altında oyalan, sıcak su cildini yumuşattığı için baygınlık gelecek.
Çık ve yatağa yat, uyursun.
Sen kendini "uykum gelmiyor, halsizlik hissetmiyorum" diyerek buna inandırmışsın, ondan böyle oluyorsun.
Yok yatağa erken girme olayını çok kez denedim yemedi , 6 saat boyunca döndüm durdum olmuyor.
Halsizlik hissetmediğim dışarıdan da gözüküyor , 2 saat uykuyla geldim diyorum , herkes bu enerji nereden geliyor diye soruyor. Tek hissettiğim şey , gözlerimde ki müthiş sızlama , onun dışında hiç bir şey yok.

@Chorus

Bende de buna benzer bir problem var özellikle gemiden sonra oluştu . Gemide olan sese alıştığım için çok ilginçtir ki evde sessiz ortam uyuyamıyorum . Bu yüzden evde olan yatağımın yanına 2008den kalma kamyon sesine benzer ses çıkaran masaüstü bilgisayarımı kurdum . Mesela bu bilgisayar kapandığında otomatik olarak uyanıyorum . Belkide piskolojik olarak uyku problemi yaşamamak için kendime böyle birşey uydurdum . Farklı şeyler denemeni ve kendini buna inandırmanı önenirim . Onun harici günde belkide 6-7 bardak kahve içen biriyim . summer5:
Çok farklı şey denedim , yağmur sesi falan açtım telefonda kar etmedi , spor yaptım kar etmedi.

Büyük ihtimal geçmişte hayatım çok düzensiz olduğundan dolayı vücudum allak bullak oldu. 5 yıl boyunca lise için hep saat 6'da kalktım , lise bittikten sonra bile yıllarca hep 6'da istemsiz bir şekilde uyandım. Zaten lise yıllarımda bir yerden sonra alarm kurmayı bile bırakmıştım...
Sonrasında , uzun bir süre çinlilerle çalıştım , onların saatine ayak uydurabilmek için sürekli saat 05:00'da kalktım , 12:00'da uyudum , 16:00'da kalkıp üniversite'ye gittim.

Uyuyabilsem bile kaliteli bir uyku olmuyor , yarım saat aralıklarla uyanıyorum. Bu kadar curcuna olunca artık vücut ne zaman uyuyacağım , ne zaman kalkacağım şaşırdı herhalde.

Okurken benden bahsediyorsun sandım:mrgreen:, kolay içmiyorum ama çay ve kahve hastasıyım (:
3 gündür bende 5 gibi yatıyorum 9 gibi kalkıyorum, ve yine gecelere kadar duruyorum uykum gelmiyor, yatağa gidiyorum bilerek uyumak için ama orada da telefon ile uğraşıyorum. Bence onun içecek ile alakası yok, yaptığımız işler gün içersin de ki harcadığımız efor ile alakalı diye düşünüyorum.:popcorn:

(Eşim bana kesin sen zombisin diyor :bitch:)
Benim eski evimde perde olarak karatma vardı , simsiyah. Eve gelen herkes perdenin sırrını merak ediyordu :)))

Son düzenleme:
Karanlık böyle kutu gibi olunca oda tadından yenmiyor :)
Odamın boyası siyah perdeler lacivert odama giren karamsar gözüyle bakıyor :lolmuch:

Takımı
Galatasaray
@Chorus uyku resmen ziyan edilen vakit. Hep senin anlattığın "sorunu" uygulamak istemişimdir ama 7-8 saat uyumazsam salaklaşıyorum :(

Server
Seçiniz...
Takımı
Galatasaray
@Chorus

Bunlar harici birde şöyle bir durum var . Şimdi mesela çalıştığım 6-7 ay içinde sürekli saat farkı yaşıyorum ve her limanda saatlerim inanılmaz şekilde değişiyor . Bir gün gece 4te yatiyorum öğlen 12de kalkiyorum diğer gün 12de yatiyorum aksam 8de kalkıyorum boyle böyle ilginç döngü oluyor . Ama asıl fark ettiğim odama geçtiğim zaman biliyorum ki kısa süre içinde uyumazsam diğer gün uykusuz ve yorgun olacağım . Kendimi bu şekilde hazırlıyorum son saatler işe yarıyor veya öyle hissediyorum ve uyumazsam gerçekten bitkin bir halde oluyorum . Evde oldugum sürede sabaha karsi 5te uyusam 9da kalksam bile bir sorun yaratmıyor bütün gün istersem dinlenebilirim bilincinde oluyorum . Mesela Çinliler ile çalıştığında da ayni durumda miydin? Işin gereği uyuman ve uyanman gereken süre içinde zorlaniyor muydun bilmiyorum fakat benim durumum buna benzer ve bende ise yariyor .

Anlattıkça anladım ki bende baya sorunlu biriymişim. :lol:

Server
Seçiniz...
Takımı
Galatasaray
Karanlık böyle kutu gibi olunca oda tadından yenmiyor :)
Odamın boyası siyah perdeler lacivert odama giren karamsar gözüyle bakıyor :lolmuch:
Perdenin siyah olmasi gerekmiyor . Icini siyah ışık geçirmeyecek şekilde yapıyorlar örnek atabilirim daha sevimli oluyo :lolmuch:

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
@Chorus

Bunlar harici birde şöyle bir durum var . Şimdi mesela çalıştığım 6-7 ay içinde sürekli saat farkı yaşıyorum ve her limanda saatlerim inanılmaz şekilde değişiyor . Bir gün gece 4te yatiyorum öğlen 12de kalkiyorum diğer gün 12de yatiyorum aksam 8de kalkıyorum boyle böyle ilginç döngü oluyor . Ama asıl fark ettiğim odama geçtiğim zaman biliyorum ki kısa süre içinde uyumazsam diğer gün uykusuz ve yorgun olacağım . Kendimi bu şekilde hazırlıyorum son saatler işe yarıyor veya öyle hissediyorum ve uyumazsam gerçekten bitkin bir halde oluyorum . Evde oldugum sürede sabaha karsi 5te uyusam 9da kalksam bile bir sorun yaratmıyor bütün gün istersem dinlenebilirim bilincinde oluyorum . Mesela Çinliler ile çalıştığında da ayni durumda miydin? Işin gereği uyuman ve uyanman gereken süre içinde zorlaniyor muydun bilmiyorum fakat benim durumum buna benzer ve bende ise yariyor .

Anlattıkça anladım ki bende baya sorunlu biriymişim. :lol:
Senin dediğin olay beni daha çok strese sokuyor ve daha çok uyuyamıyorum:lolmuch:
Sürekli uyumak için 2 saatim kaldı 3 saatim kaldı şimdi uyursam bile 1 saat uyurum ancak oda bana yetmez diye saat saymaya başlıyorum kısıtlı sürem varsa.

@Chorus uyku resmen ziyan edilen vakit. Hep senin anlattığın "sorunu" uygulamak istemişimdir ama 7-8 saat uyumazsam salaklaşıyorum :(
Zaten bende öyleyim , beden olarak enerjim var , uykum yok ama zeka seviyemin düştüğünü hissediyorum. Beynim daha yavaş çalışıyor , kaliteli cümle kurmakta zorlanıyorum. Bu kafayla kod kesinlikle yazamıyorum , kopyala yapıştır yapsam bile kodda hata çıkıyor , küçücük hatayı 1 saatte çözebiliyorum.

Takımı
Galatasaray
Tam terside bende oluyor çok erken uykum gelmesine rağmen uykuya karşı direniyorum o yüzden şu an fazla direncim kalmadı -ne kadar uykuyu gereksiz görsem de vücuda lazım-ben uykuya.:D

Yukarı Alt