ExcI

a better world
Selamlaar,
Askerliği eylül 2020'ye tecil ettirdim , Allah bedelliyi de nasip eder inş :dance:
parasıyla değil mi 2 katını ödeyelim şimdiye sayalım deseydin sonrada aradan bi 1000 lik sıkıştırsaydıncool2:

Bana vurdu da ben uzun uzun gitmeyi düşünüyorum malum maddi krizdeyiz 15k zor :beer:

Asteğmenlere eğitim gördükleri acemilik dönemi boyunca (3 ay) maaş verilmemektedir. Bu kişilere acemilik yaptıkları süre boyunca sadece askeri öğrenci maaşı verilmektedir. Bu ücret de bir hayli azdır. Aylık 250 TL gibi bir ücret düşünülebilir. Acemiliği bitirip birliğinde görev yapmaya başlayan asteğmene ise asteğmen maaşı verilir (9 ay). Normal şartlar altında batı illerimizden birinde görev yapan bekar bir asteğmen yaklaşık olarak 4564 TL maaş almaktadır. Doğuda görev yapan bir asteğmen ise yaklaşık olarak 5115 TL maaş almaktadır. Doğuda özel hizmet tazminatı gibi ek ödemeler yapılmaktadır. Maaşlar arasında bu nedenle ciddi farklar oluşmaktadır. Bununla birlikte KKTC ve BOSNA’da asteğmenlik yapan kişilere ek ödemeler yapılmakta ve bu kişilere ciddi maaşlar ödenmektedir. Yurt dışında görev yapan asteğmenler batıda görev yapan asteğmenlerin neredeyse iki katı maaş alabilmektedir.

Ha bu arada Yedek Subaylık dedikleri bu şeyi kaldırıp askerlik sistemini komple değiştirecekler... Toplam 9 aya indirecekler okusan da okumasan da 9 ay diyorlar, 3 ay mecbur, geri kalan 6 ay gitmek istersen Asgari ücret verecekler, gitmek istemezsen sen asgari ücret vericekmişsin(6 ay) vs vs...

Yukarı Alt