İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin yarın saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetlerini durduracağını duyurdu.
Kaptanım nerelerdesinYerinde ve zamanında alınmış bir karar olarak görüyorum. Bizim insanımız yeteri kadar önem vermiyordu . Zorunlu oldu .
Evdeyim ben. Sürekli haber izler olduk şu sıralar. Zaten gemiye gidiş-gelişte yapılmıyor.Kaptanım nerelerdesin
her şey durulunca mı gideceksin ?Evdeyim ben. Sürekli haber izler olduk şu sıralar. Zaten gemiye gidiş-gelişte yapılmıyor.
Hazirandan önce gitmeyi düşünmüyorumher şey durulunca mı gideceksin ?
Beni de yanına al paspas çekerim, çay yaparımHazirandan önce gitmeyi düşünmüyorum
İlk vakalarda bu kişilerin temas ettiklerini de karantina altına aldıklarını söylüyorlardı ama şu an böyle bir şey yok. Endişe verici tarafı bu.Vaka sayımız 29 artış ile 47 oldu.
AB olanlar ölsün müKesin bir şey yok ama çinde yapılan araştırmalara göre virüse kan grubu A olanlar daha kolay yakalanırken 0 grubu daha zor yakalanıyormuş.
People with blood type A may be more vulnerable to coronavirus: study
Preliminary research in Wuhan and Shenzhen indicates patients with the blood group had a higher rate of infection and tended to get more severe symptoms.www.scmp.com
Sars için yapılan (yine corona ailesi) daha önceki bir çalışma da aynı şeyi gösteriyor;
Inhibition of the interaction between the SARS-CoV spike protein and its cellular receptor by anti-histo-blood group antibodies - PubMed
Severe acute respiratory syndrome coronavirus (SARS-CoV) is a highly pathogenic emergent virus which replicates in cells that can express ABH histo-blood group antigens. The heavily glycosylated SARS-CoV spike (S) protein binds to angiotensin-converting enzyme 2 which serves as a cellular...www.ncbi.nlm.nih.gov
Bunun anlamı 0 grubu olanlar rahat olsun değil, A grubu olanlar kendilerine ekstra dikkat etsin.
+999A Rh+ olmakla bugüne kadar gurur duyuyordum
Vaka sayımız 51 artış ile 98 oldu ve ülkemizde ki ilk ölüm gerçekleşti .Vaka sayımız 29 artış ile 47 oldu.