Dünkü yapılan açıklamaya göre koah hastası olmalı ama hastalık özgeçmişinde böyle bir şey yazmıyordu.Koah hastası olarak belirtilen mi ? Hesaba göre gerçekten arka plan beter durumda..
Bu buzdağının görünen yüzü. Ne kadar hızlı yükseliyoruz diyorsun ama Amerika gibi bizde günde 100 bin civarı test yapsak asıl o zaman görürüz gerçek hızlı yükselişi. Amerika 3-4 gün önce başladı testlere, şimdiden 65 bin enfekteye ulaştı. 90 milyonluk ülkeyiz yapılan test sayısı 30 bin. Neyi bulacan 30 bin test ile... Sadece İstanbulda bile 17 milyon insan var...Nasıl bu kadar hızlı yükselebiliyoruz ya,şu an italya,ispanya gibi coronada başı çeken ülkelerden daha hızlı yükseliyoruz ,bence bir an önce tedbirler son derece sıkılaştırılmalı.
Enfekte sayısı gittikçe artıyor aslında bu artış çoktan beri var ama test sayısı arttırıldıkça göz önüne çıkıyor dolayısıyla ölü de artıyor artık beklemek için bir sebep yok.
Aynen öyle, elinde ne test vardı ne başka bir şey. Olayı bile bilmiyordu, ilk başta salgın hastalık olduğunu bile kabul etmedi ama çin gibi dip dibe yaşanılan bir yerde sadece 80 bin hasta var... Bir ara zaten bir ayar çekti, bazı hastaları iki kere saymışız falan diye düzeltme yaptı. Yersen...Güncellenen vaka sayılarını gördükçe 1,3 milyar nüfusluk Çin’in nasıl 80 bin gibi bir vaka sayısıyla virüsü kontrol altına aldıklarına inanamıyorum.Hem virüsün merkezi oradaydı hem de ilk olduğu için tedbirsizlik,deneyimsizlik ve önlemsizlik en çok orada olmalıydı.
Verdikleri vaka/ölüm sayısı doğru mudur onu bilmem ama, ciddi sıkı yönetim ilan ettiler, inanılmaz bir kontrol olduğunu okudum. Bir hafta gibi bir sürede kaç bin yataklı özel hastane yaptılar. Çoğu yerde marketler bile kapanmış, devlet onlnie sipariş sistemi ile herkese hizmet vermiş. Burada insanlar hala metrobüsle işe gidiyor mecbur, nasıl olacak acaba...Aynen öyle, elinde ne test vardı ne başka bir şey. Olayı bile bilmiyordu, ilk başta salgın hastalık olduğunu bile kabul etmedi ama çin gibi dip dibe yaşanılan bir yerde sadece 80 bin hasta var... Bir ara zaten bir ayar çekti, bazı hastaları iki kere saymışız falan diye düzeltme yaptı. Yersen...
Biliyorum ama bunların hepsi hubei eyaletinde oldu ama virüs tüm Çinde görüldü. Diğer yerlerde de vakalar sihirli bir şekilde yok oldu. Ha tabi Çin diğer devletlerden çok daha fazla önemsedi ama 1 kişinin 2 bin kişiye bulaştırabildiği bir virüsü kontrol altına alabilmek bu kadar nasıl kolay olabiliyor... Orada ki insanlarda çok ciddiye alıyor tabi bununda etkisi var ama yinede sayının en az 250 bin civarında olduğunu düşünüyorum.Verdikleri vaka/ölüm sayısı doğru mudur onu bilmem ama, ciddi sıkı yönetim ilan ettiler, inanılmaz bir kontrol olduğunu okudum. Bir hafta gibi bir sürede kaç bin yataklı özel hastane yaptılar. Çoğu yerde marketler bile kapanmış, devlet onlnie sipariş sistemi ile herkese hizmet vermiş. Burada insanlar hala metrobüsle işe gidiyor mecbur, nasıl olacak acaba...