yaşam şartlarına göre değişir. Şimdi devlet okulundaki zorbalıkları ve eğitim kalitesizliğini vs .. hesaba katarsan özel okul ücreti ₺115.000 için +1 boy gösterir. Kültürel sınıf düşmesini engellemek de bir etken olabilir. Çok şey vardır iyi niyetli - kötü niyetli nafaka ödetilen ve nafaka ödenen kişi arasında birebir anlaşmalar olabilir haliyle yalnızca olaya herhangi 1 ailenin nafaka açısından bakılması doğru değil.
1 ay evli kalan adamın, ömür boyu nafaka ödemesi haktan doğar. Bugün Sigortalının dul eşinin evlenmesi halinde ölüm aylığı kesiliyor. Devlet burada iki kişi arasındaki duygusal bağın kesilmesine neden oluyor. Ömür boyu nafaka da devletin bu duygusal bağı korumasındaki bir görevi olarak karşımıza çıkabilir. Bu bazılarına saçma gerebilir ama netice fazlaca medeni bir düşünce hepsi bu.
Mısır'daki Ptolemaios Hanedanı Dönemi'nden (İÖ 170) kalma evlilik sözleşmesi var. Farklı geçmiş zamanlarda çeşitli kurallara göre evlilik ve evlilikten sonrası için tanımlar oluştu.
Günümüz Türkiye Cumhuriyetine baktığımız zaman artan sınıf farklılıkları var. Bir erkek evlilikten önce dahi kadını bir çok şeyden vazgeçirebilir. Çalışmaktan, bilgi edinmekten, sosyal çevresinden vs.... kendimizi bir kadın yerine koymak gerektiğinden çok fazla bir şey gelmiyor aklıma. Kısacası bu konuda hayal gücünüzü kullanarak evliliğin öncesindeki duygusal bağın ve evlilik bitiminden sonraki yaşamın getirebileceği zorluk hakkında yaratıcı olmak gerekiyor.
Yada bu konuda evlendikten sonra çocuğu olan ve tek kuruş nafaka ödenmeyen kadınlara sorun ne tür bir zorluklar yaşamışlar
Tabi bu konuda neler olabileceğini tam olarak öngöremeyiz