ExcI
37.5 Hours per Week
- Milli Eğitim Bakanı, corona virüs nedeniyle dünyada yaklaşık 900 milyon öğrencinin okula gidemediğini belirterek, "Okula hiç dönmemeye de yarın dönmeye de hazırlıklıyız" dedi.
- Güney Kore'de vaka sayısı 8 bin 500 olmasına rağmen, sadece 91 kişi yaşamını yitirdi. Bu rakam dünya genelinde corona virüs bağlantılı yaşamını yitirenlerin ortalamasının oldukça altında seyrediyor. Güney Kore 29 Şubat'ta günde 909 olan vaka sayısını 17 Mart'ta günde nasıl 74'e düşürdü. Uzmanlar bu işin sırrının şüphe duyulan herkesin teste tabi tutulmasından geçtiğini belirtiyor. Güney Kore şu ana kadar 270 bin kişiyi corona virüsü testine tabi tuttu. Her bir milyon kişiden 5 bin 200 kişiyi teste tabii tuttu.
- Küresel bir salgın haline gelen corona virüse “Çin virüsü” dediği için tepki alan ABD Başkanı konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Çin virüsü” demenin doğru olduğunu ve bunun ırkçılık olmadığını açıkladı. Tepkilere cevap veren Başkan “Bu ırkçılık değil. Virüs, Çin’den geliyor. Ben sadece doğrusunu söylemek istiyorum” dedi.
- Corona Virüsü'nün tedavi çalışmalarını hızlandırmak adına Amerikalı iş adamı 100 milyon dolar bağışladı
- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre koronavirüse yakalananların yüzde 80’i özel bir tedaviye ihtiyaç duymaksızın hastalığı atlatabiliyor. Ancak hastalığın ağır seyrettiği durumlarda insanların solunum sorunları yaşıyor
- Fransa Sağlık Bakanı, hastalığın "hızla yayıldığını" fakat hastaların yüzde 98'inin iyileştiğini söyledi.
/*Milli eğitim bakanlığı, Şehircilik Bakanlığının depreme hazırlıklı olduğu kadar hazırlıklı değilse problem yok demektir */
Son düzenleme: