Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Coronavirüsünün yeni bir mutasyonu keşfedildi. D614G olarak adlandırılıyor.
Mutasyona uğraşmış virüsün New York ve İtalya da olduğu söyleniyor, avrupa'nın diğer alanlarında da olmasının muhtemel olduğu söyleniyor.
Mutasyonu uğrayan virüs daha hızlı bulaşıyormuş, eski virüste corona vücudunuza girse bile tutunamama ihtimali varmış ama bu yeni virüsün hücrelere tutunan yerleri daha fazlaymış ve daha güçlü bir virüsmüş.
New York ve İtalya da virüsün hızlıca yayılıp sağlık sistemlerini çökertecek seviye çıkmasının nedeni olarakta bunu gösteriyorlar.

Makalenin tamamı: Mutated coronavirus shows significant boost in infectivity

İyi haberse geliştirilen aşılar mutasyona uğramış bu virüs karşısında hala etkili çünkü üretilen antikorlar aynı ve bu virüse karşı yine vücudu koruyor.

Bu arada bir çok doktorun söylediği gibi virüs iyi anlamda mutasyona uğramak yerine kötü anlamda mutasyona uğruyor...

Takımı
Galatasaray
Coronavirüsünün yeni bir mutasyonu keşfedildi. D614G olarak adlandırılıyor.
Mutasyona uğraşmış virüsün New York ve İtalya da olduğu söyleniyor, avrupa'nın diğer alanlarında da olmasının muhtemel olduğu söyleniyor.
Mutasyonu uğrayan virüs daha hızlı bulaşıyormuş, eski virüste corona vücudunuza girse bile tutunamama ihtimali varmış ama bu yeni virüsün hücrelere tutunan yerleri daha fazlaymış ve daha güçlü bir virüsmüş.
New York ve İtalya da virüsün hızlıca yayılıp sağlık sistemlerini çökertecek seviye çıkmasının nedeni olarakta bunu gösteriyorlar.

Makalenin tamamı: Mutated coronavirus shows significant boost in infectivity

İyi haberse geliştirilen aşılar mutasyona uğramış bu virüs karşısında hala etkili çünkü üretilen antikorlar aynı ve bu virüse karşı yine vücudu koruyor.

Bu arada bir çok doktorun söylediği gibi virüs iyi anlamda mutasyona uğramak yerine kötü anlamda mutasyona uğruyor...
Bizdeki virüsün hastalık etkisini düşüren mutasyon geçirdiği söyleniyordu doğru mu ki

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Bizdeki virüsün hastalık etkisini düşüren mutasyon geçirdiği söyleniyordu kesin mi ki
Türkiyede ki virüsün etkisi düşmüş müdür mutasyon geçirmiş midir bilmiyorum onun üzerine hiç akademik makale görmedim ama bu D614G mutasyonu kesin olarak duyuruldu.

Türkiyede virüsün fazla insanı öldürmemesinin nedeni olarak,
- sağlık sisteminin çökmemesi,
- covid19 pozitif çıkan herkese sıtma ilacının verilmesi,
- verem aşısının herkese yapılması.

gösteriliyor. Sayılar ne kadar gerçek birde o var tabi. Corona'nın ilk hastalarından birisi olan Dilek diye bir genç kadın vardı, ilerleyen zamanlarda öldü ve ölümü baya ses getirmişti ama kayıtlara covidden öldü diye geçmemişti.

ExcI

37.5 Hours per Week
Her şey yolunda 20.000-30000 arası test yapılırken vaka 1000-1500 arasıydı.
Şuan 40.000-50.000 arası test yapılırken vaka sayısı 1000-1500 arası. Ben şunu görüyorum; İnsanların hastaneye gitme bilinci gelişmiş ve hastanelerde test yapılma bahaleri daha kolaylaşmış. 100.000 civarında testlere ulaşılacağını düşünüyorum. NCovid-19'un bulaşma hızı grip kadar yüksek, vakaların halen tespit ediliyor olması gayet normal..

Son düzenleme:
Oxfordun Azd1222 asisindan umutlu oldugunu soyluyor Oxford,10k ustunde insana test yapmislar sonuclar agustos-eylul ayinda gelecekmis. Eger tutarsa ekimde de asi uretimi(dagitimi) na baslayacaklarmis fakat 300m lik bir asinin dagitimi icin Temmuz 2021 diyorlar, uk den sonra us ve canada diye gider sanirim sira ins tutar bu asi tum dunya icin. Sahsen agustosta kanitlanirsa bence millete umut olur harbi karantina yapabilir millet, yaparlarsa gozumde #1 university olur cidden, hayirlisi.

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Oxfordun Azd1222 asisindan umutlu oldugunu soyluyor Oxford,10k ustunde insana test yapmislar sonuclar agustos-eylul ayinda gelecekmis. Eger tutarsa ekimde de asi uretimi(dagitimi) na baslayacaklarmis fakat 300m lik bir asinin dagitimi icin Temmuz 2021 diyorlar, uk den sonra us ve canada diye gider sanirim sira ins tutar bu asi tum dunya icin. Sahsen agustosta kanitlanirsa bence millete umut olur harbi karantina yapabilir millet, yaparlarsa gozumde #1 university olur cidden, hayirlisi.

Evet bu adamlar zaten yıllar önce başlamışlardı çalışmalara eski corona virüsleri için, güvenlik testlerinden falan geçmişlerdi. Bunlar üretime de çoktan başladı, AstraZeneca'yla anlaşmışlar. Aşının yarayıp yaramayacağına bir sorun çıkıp çıkmayacağına tam emin değiliz ama şimdi başlamazsak çok geç kalırız falan diyordu şirket sahibi. Bill gates bende aşı üreten 5 şirkete fabrika yapacağım diyordu ama şu an bir haber yok. Dünyanın her yerinden bizde oxfordla anlaştık aşı üreteceğiz haberleri geliyor, hindistan bende 1 milyar doz üretmeye başlıyorum diyordu. Umarım herkes katılırda bu akıma gelecek sene yeterli aşı üretilmiş olur.

Evet bu adamlar zaten yıllar önce başlamışlardı çalışmalara eski corona virüsleri için, güvenlik testlerinden falan geçmişlerdi. Bunlar üretime de çoktan başladı, AstraZeneca'yla anlaşmışlar. Aşının yarayıp yaramayacağına bir sorun çıkıp çıkmayacağına tam emin değiliz ama şimdi başlamazsak çok geç kalırız falan diyordu şirket sahibi. Bill gates bende aşı üreten 5 şirkete fabrika yapacağım diyordu ama şu an bir haber yok. Dünyanın her yerinden bizde oxfordla anlaştık aşı üreteceğiz haberleri geliyor, hindistan bende 1 milyar doz üretmeye başlıyorum diyordu. Umarım herkes katılırda bu akıma gelecek sene yeterli aşı üretilmiş olur.
Iste hocam dedigim gibi Agustos-Eylul arasinda sonuclar gelecekmis ona gore uretilecek ya cop olcak veya uretim, hayirlisi

ExcI

37.5 Hours per Week
Ülkenin ekonomik gücünü yansıtıyor tablomuz.
Nisan - Mayıs aylarında alınan önlemler vatandaşlara yapılan ekonomik ödemelerle desteklendi. O aylarda bütün dünyada böyle idi. Türkiye'de de bu başarılı bir şekilde sürdürüldü. Avrupa ülkelerindeki gibi vakalar ölümler yoğun bakımlar ve entübelerde düşül yaşandı. Hatta çoğumuz sayılarla ilgili kopyala yapıştır yapıldığını düşündü. Ama o sayılar gerçekti çünkü insanların hayatlarını evlerinde sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için nakit destekler ödeniyordu hatta ödeme yapılıyor diye sokak çıkma yasağı bile yapıldı.
Artık nakit ödeme desteği vermiyorlar galiba haliyle de insanlar dışarı çıkıyor, işyerleri dışarıdaki kalabalığı gördükte çalışanlarını çalışıyor.

Son düzenleme:
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Avansastan woware markalı bir maske almıştım, sürahiden bir miktar su döküp aşağıya geçirip geçirmediğini test ettim. Bütünüyle aşağıya geçirdi.

Bugün aynı testi lc waikiki maskesiyle yaptım ve olması gerektiği gibi maskenin üzerinde su gölcüğü oluştu.

Avansastan woware markalı bir maske almıştım, sürahiden bir miktar su döküp aşağıya geçirip geçirmediğini test ettim. Bütünüyle aşağıya geçirdi.

Bugün aynı testi lc waikiki maskesiyle yaptım ve olması gerektiği gibi maskenin üzerinde su gölcüğü oluştu.
Görsel atar mısın? nasıl bir şey acaba

ExcI

37.5 Hours per Week
@Chorus iyi dikkat ediyorsun böyle şeylere güzel

En basinda dedim ben boyle verilerle yersin milleti de hastaneler dolup tasinca elinde patlar diye malesef dedigim oluyor sanirim. Yazik yani iyilesmeyen trde 15k gozukuyor burda Kanada'da 4k orda binlerce yogun bakin entube var burda total 50 den az yorum sizin

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
En basinda dedim ben boyle verilerle yersin milleti de hastaneler dolup tasinca elinde patlar diye malesef dedigim oluyor sanirim. Yazik yani iyilesmeyen trde 15k gozukuyor burda Kanada'da 4k orda binlerce yogun bakin entube var burda total 50 den az yorum sizin
Detaylı bilgileri niye paylaşmıyorlar diye soran arkadaşlarıma, sallama bilgileri paylaşmak kolay ama detaylı sallarsan bir yerlerden yalan olduğu ortaya çıkar, zor iş diyordum.
Geçenlerde bölge bölge vaka sayılarını paylaştılar ve patladılar.
Karadenizin tamamında 30 vaka var diyorlar, rize valisi çıktı günde 50 covid vakası var bizde dedi. Karadenizin tamamında kim bilir durum nedir. Gaziantep ve Diyarbakır valileri de yine aynı çelişen raporları verdi.

Tabipler birliği sesini yükseltmeye başladı artık, yalan söylüyorlar gerçek rakam 6 katı demeye başladı, bu açıklamalar gelince sürekli düşen rakam birden yükselmeye başladı komik bir şekilde. Umarım okulları açmakta ısrarcı olmazlar, çocukların hiç birinde maske yok, zaten maske takacak ona bakacak terbiye de yok. Yetişkinlerin bile sadece %5'inde falan o terbiye-zeka var.

Server
Assos
Takımı
Besiktas
Çok samimi bir doktor arkadaşımın bugünkü tavsiyesini söyleyeyim ; olabildiğince sakın evden çıkmayın. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil...

Detaylı bilgileri niye paylaşmıyorlar diye soran arkadaşlarıma, sallama bilgileri paylaşmak kolay ama detaylı sallarsan bir yerlerden yalan olduğu ortaya çıkar, zor iş diyordum.
Geçenlerde bölge bölge vaka sayılarını paylaştılar ve patladılar.
Karadenizin tamamında 30 vaka var diyorlar, rize valisi çıktı günde 50 covid vakası var bizde dedi. Karadenizin tamamında kim bilir durum nedir. Gaziantep ve Diyarbakır valileri de yine aynı çelişen raporları verdi.

Tabipler birliği sesini yükseltmeye başladı artık, yalan söylüyorlar gerçek rakam 6 katı demeye başladı, bu açıklamalar gelince sürekli düşen rakam birden yükselmeye başladı komik bir şekilde. Umarım okulları açmakta ısrarcı olmazlar, çocukların hiç birinde maske yok, zaten maske takacak ona bakacak terbiye de yok. Yetişkinlerin bile sadece %5'inde falan o terbiye-zeka var.
aynen oyle ben de ani seyi dedim detayli paylasamazlar cunku bir tane total sallamak kolay sanki gercek de detayli paylasacak :D Ben min 5 tahminim 10 kati diyordum, akp yine sasirtmadi min 10 max kimbilir kati sanirim :D. En tedirgin edici tarafi bu, arklarimla konusurken Kanada'da hastane sayisi cok az trdekinin 10 da biri min 5 de biridir muhtemelen ama tr nin kapasitesi ve yuksek hastayi kaldirabiitesi yuksektir akp market acar gibi hastane yaptirdigi icin saga sola fakat buna rahmen bile full cekiyorsa zaten verileri gectim direk o gosteriyor ne kadar cok oldugu

Yukarı Alt