Oxford covid19'dan önce coronavirüsü için çalışmalara başlamıştı (farklı versiyonları için) ve güvenlik testlerinden geçmişti. Şimdi ufak bir modifikasyonla covid-19'a uyarladı bunu. Yani her aşı adayından büyük bir ölçüde önde başlamıştı. Bütün fazları kamuya açık bir şekilde adam akıllı paylaştı, her ilerlemeden sonuçlardan haberdarız. Rusya ise 1 ay önce aşıyı buldum diye çıktı ortaya şimdi de tamam hazır testler bitti diyor. Aşıyı bulmamış değil, gerçekten bulmuştur ama zaten aşıyı bulmak sıkıntı değil, herkes buldu, testlerini yapmak zaman alıyor. Bu testler belli ki Rusya da minimum ölçüde yapıldı, haliyle bu yüzden hiç güven vermiyor aşısı. Zaten haberlerde de "gönüllük esasına" göre yapılacak demeleri kendilerininde pek güvenmediğini ortaya koyuyor.Putin,geliştirdikleri coronavirüs aşısının tescil edildiğini ve kızına da uygulandığını söylemiş.
•Seri üretime Eylül ayında başlanacakmış.
Özel okullar neden erken başlayabiliyorki?•Son Bilim Kurulu toplantısında,Bilim Kurulu okulların açılmasının ertelenmesini istedi.
•Karar doğrultusunda Bakan Selçuk da devlet okulları için uzaktan eğitimin 31 Ağustos’ta,yüzyüze eğitimin ise 21 Eylül’de başlayacağını açıkladı.
•Özel okullar ise isterlerse 17 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlayabilecekmiş
Normalde 3 aşamalı test yapılırken Rusya 2. teste tamam diyip 3. aşamayı yapmadılar bile bu kadar güvenip "gönüllülük esası" bana da garip gelmişti.Oxford covid19'dan önce coronavirüsü için çalışmalara başlamıştı (farklı versiyonları için) ve güvenlik testlerinden geçmişti. Şimdi ufak bir modifikasyonla covid-19'a uyarladı bunu. Yani her aşı adayından büyük bir ölçüde önde başlamıştı. Bütün fazları kamuya açık bir şekilde adam akıllı paylaştı, her ilerlemeden sonuçlardan haberdarız. Rusya ise 1 ay önce aşıyı buldum diye çıktı ortaya şimdi de tamam hazır testler bitti diyor. Aşıyı bulmamış değil, gerçekten bulmuştur ama zaten aşıyı bulmak sıkıntı değil, herkes buldu, testlerini yapmak zaman alıyor. Bu testler belli ki Rusya da minimum ölçüde yapıldı, haliyle bu yüzden hiç güven vermiyor aşısı. Zaten haberlerde de "gönüllük esasına" göre yapılacak demeleri kendilerininde pek güvenmediğini ortaya koyuyor.
Bu konuda Almanya ya indexlendiğimizi düşünüyorum. Dolar arttığında diğer döviz kurları nasıl artıyor ve düştüğünde düşüyorsa Alman Federal Cumhuriyeti ile de öyle bir bağlantımız var vaka sayısı olarakEki Görüntüle 43776
Her hafta için belirli vaka sayısı belirliyorlar sanki bu haftaki konsept 1100’lü vakalar,geçen hafta 900’dü.