Herkese merhaba arkadaslar, 1 ekimden beri resmi olarak covid-19 pozitifim. Test yaptırmadan yaklasık 10 gün önce grip benzeri ani bir kırgınlık, beraber hafif ateş başladı. Hiç boğazım veya göğsüm yanmadı, burun akıntısıda yaşamadım. 2 günlük kırgınlıkla beraber toplamda 3 gün süren gece terlemeleri oldu ( gecede 2-3 pijama değiştiriyordum) Tüm bunlar geçtikten sonra 3-4 gün süren bir koku ve tat kaybı başladı ama tek sıkıntım buydu. Sonrasında azalarak kayboldu. Yani kısacası semptomların hepsinden kurtulduktan 3-4 gün sonra test oldum ve pozitif çıktım
Pozitif oldugum resmileştikten sonra eve iki hemşire gelip kapıdan tartışmalı olan Hidroksiklorokin (sıtma ilacı) verip kaçtılar. Eşimde her hangi bir semptom olmadıgı için test yapma gereği duymadılar. Bu ilacı marttan beri takip ediyordum Türkiye haricinde Trump destekliyordu bu ilaç tedavisini ki o bile hasta olduktan sonra ona bu ilaç verilmedi. Ben de ilk verdiklerinde bir kere yuttum ve bıraktım. HES kodum 5 ekim itibariyle anca "riskli" oldu ve bana toplam 10 gün karantina süresi verdi.
Son olarak yaşadıgım tecrübe normal mevsimsel gripten daha ağır değildi. Tek ekstrası tat-koku kaybı oldu. Hiç bir tedavisi olmayan ve korunmanın aşırı zor oldugu bu hastalık için boşuna dünyanın ekonomik krize sürüklendiğini düşünüyorum. Benim eyyorlamam bu kadar