renklibere demiş ki:
renklibere demiş ki:
Pennywise demiş ki:
odada sigara içmem ölüm sebebi olabilirmi?birde kömürli motor kullanıyorum ve çok çabuk kirleniyor ne tür motor almalıyım?para bulduğum vakit pet shop a gidip yeni kum,yeni süsler(cansız bitki),yeni motor ve yeni balıklar alacam,dediğin gibi akvaryumun ısısını kontrol etmiyordum bundan sonra onuda kontrol etsem iyi olacak,bu balıklarıda mutlak ölüm bekliyor demekki napalım artık yeni balıklarla yeni heycana başlıcaz demekki Crying or Very sad

bu konuda modluk alabilirim aslında şaka biyana
penny arkadaşım oncelikle akvaryumun biraz küçük onun için çok sayıda balık almamanı tavsiye ederim cansız bitkiyi veya plastik slikon süs eşyasını kesinlikle akvaryumuna sokma eğer görüntü istiyorsan kaya midye canlı ağaç gibi nesneler kullan motora gelince akvaryumun için 15-20lirelık bi içfiltre yeterli olacaktır(atman marka olabilir) dış motora ihtiyaç yok iç filtre hem suyunu temizleyecek ve içeriye oksijen sağlayacaktır sigara kesinlikle bişey yapma balıklar için en tehlikeli duman gaz nese artık sinek ilacıdır evde kullandıklarımız yada bu belediyenin sokaklara sıktığı ilaç(bi abim tam 1000ytl balık attı çöpe bu sokaklar gezinen sinek ilacı arabaları yuzunden) balık olarak sana tavsiyem cichlidtir hem çeşme suyuna dayanıklı hem kotu ortamlara dayanıklı bir balık türüdür fiyat olarak pahalı deillerdir akvaryumunu göz önüne alırsak malawi türünden sarıprenses yunus ahli gibi balıklar koya bilirsin(gerçi bu balılara akvaryum kucuk gelecektir ama yaşarlar) tanganika türünden lelüpi ocellatus calvus gibi balılara baka bilirsin bunlar değerli balıklardır umarım sana yardımcı olmuşumdur

eywallah arvil 3 senedir epeybi emek ve para harcadım ama deydi şimdilerde balıklarımdan para kazanıyorum çok zevki huzur verici bi olay imkanı ve vakti olan herkeze tavsiye ederim onlar soğuk kanlı canlılar olabilir ama bakınca insan mutlu oluyo
aynen öyle ya huzur bulup stres atmak için bikaç dakika akvaryumu seğretmek bile yetiyor insana,hatta şu okul bi açılsın silkroad ı azaltıp kendimi akvaryuma verecem sro ya vs. giden para balıklara gitsinde bi işe yarasın,çok harika bir hobi silkroad ı yada benzeri kötü bir alışkanlığı bırakmak isteyen herkese akvaryum almasını tavsiye ederim yoga yapmak gibi bişey Wink

ayrıca burdan devlete sesleniyorum,sitemize Pet Nature bölümü istiyoruz balıklar köpekler vs hertürlü konu bulunması açısından :mrgreen:

Pennywise demiş ki:
renklibere demiş ki:
Pennywise demiş ki:
odada sigara içmem ölüm sebebi olabilirmi?birde kömürli motor kullanıyorum ve çok çabuk kirleniyor ne tür motor almalıyım?para bulduğum vakit pet shop a gidip yeni kum,yeni süsler(cansız bitki),yeni motor ve yeni balıklar alacam,dediğin gibi akvaryumun ısısını kontrol etmiyordum bundan sonra onuda kontrol etsem iyi olacak,bu balıklarıda mutlak ölüm bekliyor demekki napalım artık yeni balıklarla yeni heycana başlıcaz demekki Crying or Very sad

bu konuda modluk alabilirim aslında şaka biyana
penny arkadaşım oncelikle akvaryumun biraz küçük onun için çok sayıda balık almamanı tavsiye ederim cansız bitkiyi veya plastik slikon süs eşyasını kesinlikle akvaryumuna sokma eğer görüntü istiyorsan kaya midye canlı ağaç gibi nesneler kullan motora gelince akvaryumun için 15-20lirelık bi içfiltre yeterli olacaktır(atman marka olabilir) dış motora ihtiyaç yok iç filtre hem suyunu temizleyecek ve içeriye oksijen sağlayacaktır sigara kesinlikle bişey yapma balıklar için en tehlikeli duman gaz nese artık sinek ilacıdır evde kullandıklarımız yada bu belediyenin sokaklara sıktığı ilaç(bi abim tam 1000ytl balık attı çöpe bu sokaklar gezinen sinek ilacı arabaları yuzunden) balık olarak sana tavsiyem cichlidtir hem çeşme suyuna dayanıklı hem kotu ortamlara dayanıklı bir balık türüdür fiyat olarak pahalı deillerdir akvaryumunu göz önüne alırsak malawi türünden sarıprenses yunus ahli gibi balıklar koya bilirsin(gerçi bu balılara akvaryum kucuk gelecektir ama yaşarlar) tanganika türünden lelüpi ocellatus calvus gibi balılara baka bilirsin bunlar değerli balıklardır umarım sana yardımcı olmuşumdur
içime su serptin teşekkürler Wink dediklerini yapacam,bende akvaryum hastalığı var daha orta okuldayken şuankinin 2 katı büyüklükte bi akvaryumum vardı,içinde 40 a yakın olağanüstü balıklarım vardı(bi arkadaşımın babasının petshop u vardı o yüzden balıklar hakkında her haltı biliyordum),türlerini hatırlayamadığım onca balık en değerlileride kukli idi(şuan hala o türlerden bulunuyormu bilmiyorum,zebra gibi çizgili yılan gibi uzun bir balık su yılanından farksız),şimdi tekrar akvaryum olayına girdim ama bu ölümler baya bi aklımı başımdan aldı,onca seneden sonra neyi yanlış yaptığımı çözemedim açıkçası,ozman en iyisi bi pet shop a gidip 0 dan kum,tavsiye ettiğin türden süsler,cichli türünden balık ve iç filtre almak olacak,yanlız bu cichli ler feci büyük oluyor tahminin benim akvaryum küçük gelecektir

haklısın kucuk gelecek ama sana yazdığım cinsler en uygun balıklar sana son bi tavsiyem olacak tecrubelisin tek tür balık herzaman için uygundur iki veya daha fazla tur balık sorun demektir akvaryumun ufak olduğundan bunu soyluyorum 125*55*40 akvarumumda sadece tek tur balıkvar yaklaşık 24 25 tane 3 erkeğe 21 22 kadar dişi ve çok güsel yavru alıyorum bilmem anlata bildimmi son bişey bu balıkların doğal ortamlarında 2metre kare alana bir erkek düşüyor sen nedemek istediğimi anladın umarım herşey istediğin gibi gelişir

Pennywise demiş ki:
ayrıca burdan devlete sesleniyorum,sitemize Pet Nature bölümü istiyoruz balıklar köpekler vs hertürlü konu bulunması açısından :mrgreen:
sonuna kadar destekliyorum devlet duy bu canlı dostlarını :lol:

walla zewkler tartisilmaz ama baliklardan ne anliyosunuz anlamiorm kendi hallerinde dolanip duran bon bon bakan ruhsuz yuzup duran yaratiklar.

kedi kopek kus daha sicak bana kalirsa bi kopegin sizi sewmesi we onu egitmek kadar guzel bisi yok(bon bon bakan balıga durmadan yalıyan bı kopek tercıh ederm :lol: )

tabi zewkler tartisilmaz

kız arkadaşımın ev arkadaşının kırdığı gitarımın parasını alabilirsem eğer(kırdıkları gitarımın fotosunuda koyayım bari) 0 dan kendime süper bi akvaryum yapacam,zaten sro yu azaltmak içn bahane arıyordum buldum bitane :mrgreen:
-Resim Silinmiş.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
EXC123 demiş ki:
walla zewkler tartisilmaz ama baliklardan ne anliyosunuz anlamiorm kendi hallerinde dolanip duran bon bon bakan ruhsuz yuzup duran yaratiklar.

kedi kopek kus daha sicak bana kalirsa bi kopegin sizi sewmesi we onu egitmek kadar guzel bisi yok(bon bon bakan balıga durmadan yalıyan bı kopek tercıh ederm :lol: )

tabi zewkler tartisilmaz
haklısın zevkler tartişilmaz vaktin varsa şu videoları seyret

http://www.youtube.com/watch?v=NAlBPQ2Zxzw&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=mCfRwO6h4j0

http://www.youtube.com/watch?v=IqBsxtROEWU

http://www.youtube.com/watch?v=yzhPZxH-z0s

renklerinin güseliğine soylecek sozun olmayacaktır

baliklara cirkin demedim cok guzeller ama duygu yok bon bon bakiyolar camin arkasindan 1 yilda gecse 10 yilda gecsene gene bon bon bakak :lol: ne bi duygu war ne bisi tablo gibi duruyolar sıkılır ınsan bisure sora hep ayni seyden :lol: bi kopek bu kus bi kedi olemi daha hareketli sewecen we canayakin(bazi manyak kedileri saymassak :lol: ) bi zekalari war enazindan biseyleri azda olsa anliyolar ona gosterilen sewginin karsiligini weriyolar(kuslar pek akilli sayilmaz ama kus beyinliler iste anca bukadar :lol: )baliklari nekadar sewsende onlar gene bon bon bakmaya dewam ederler ayni 7 gun 24 saat yaptiklari gibi :lol: tabi zevk meselesi bu ben kendi fikrimi soledim sadece popcorn

bende cok ilgilendim zamaninda ama ugrasilacak yaratiklar degil bence kedi kopek kus daha sicak hayvanlar en azindan sahibini taniyorlar baliklar gibi 5 dk sonra yediklerini bile unutmuyorlar :lol:

ya zamannda bende balıkları sewiodm falan paso ölüolardı okudm walla yeniden alasım geldi :lol: ama bişe bilmiorm alacam eziyet olacak :lol: bilen biri anlatabilrmi :mrgreen: özelden msj atsn msn de anlatsn plz :lol: walla eski günler aklıma geldi :lol: paso ölüolardı ama ölmeden önceki günler güzeldi :mrgreen:

ben bı kere bı forum sıtesı buldum (haywanLaR) sümüklü bocekler bıle wardı :lol: extraokk

bırı dıodu sumuklu bocegıme domates werrsem olurmu dıe bırı dıodu annanm ustune bastı oldu kuzenımle beraber gomduk die::D :lolmuch: :lolmuch: :lol: Razz popcorn

akvaryum tutkunusun . ama melek , chicklid , lepistes gibi narin balıkları beslemek kolay değil su sıcaklıkları sabit tutmak zorundasın , yani gunduz 26 derece olan su ısısı gece 22 dereceye kdar ani düşüş yapabilir bu ani ısı değişimi balıkları çok kötü etkiler ve iştahsızlıkla birlikte sersemleme gözlenebilir . gerçekten balıklarım ölmesin diosan hoşuna da giderse Astronot besle . mantara kolay kolay yenilmezler . çok sağlamdırlar . aslında biraz saldırgan olsalarda çok şeker balıklardır . 8 ayda 15 - 22 cm büyüyebiliyorlar . ani ısı değişikleri onları ek etkilemez . beraber besleyebileceğin balıklar piranha ve kırmızı pacu olabilir ( çöpçüler dahil ) . yalnız çok önemli iki detay var : ilk olarak astronotları küçük bir akvaryumda besleyemessin , onlara eziyet olur , benim akvaryumum 50x55x180 ebatlarında. ikinci detay ise , çok oburlardır ( et ve ot ) , bu yüzden akvaryumun çok kirlenecektir bunun için mümküğn oldugunca çakıl taşları kullanma sadece kum yeterlidir , temizlemek kolay olur ve kumla oynmayı severler , doğal bitki koymuyorsun , ertesi gun o bitkileri bulamssın :)) , bir zaman sonra balıkların yemi zıplayarak senin ellerinde kapışırlar , astronotlar sahiplerini tanırlar : )) .. tavsiyem bbi de astronor balıklarını dene .. Sevgiler ...

Bence sen "neon" balıklarından al.o kadar güzellerki gece yatarken mum ışığında bile parlıyorlar.Ayrıca sabahın erkensaatlerinde beraber dans eder gibi bişi yapıyo bu balıklar çok hoş oluyo.Ama neden sadece güneş doğarken yaptıklarını bilmiyorum Rolling Eyes Rolling Eyes

Yukarı Alt