@RanstaMonsta 54. Makinize tugay namı diğer Kasırga Tugayı.

Basın işte eski yılın resimini yeniymiş gibi koymuş.

Son düzenleme:
Server
Assos
Takımı
Besiktas
Çanakkale 116'ya ilk girişimle beraber askerliğimin başlamasına saniyeler kala...

Bazı arkadaşlar demişler ya askerler hiçbir şeye yaramıyor, devlete yük diye.. Cezaevi askeriydim ve 1 yılda toplamda 48 kaçma girşimini engelledi o küçük gördüğü askerler.. Buz gibi havalarda, botlarımız soğuktan kuleye yapışıyordu ama gözlerimiz hep açıktı..

Ertesi günkü tüm görevleri, nöbet listelerini, çarşı izinlerini, yataklarda yatma planlarını, rütbelilerin aylık nöbetçi günlerini vs vs ayarlayan ben sonunda santral oldum ;

Karakol komutanının sağ kolu olunca biraz tabii kabul ediyorum havalara girmiştim, kimse karışamıyor bişey diyemiyor, dese zaten hangi saatte nerde nöbet tutacağını biliyor, inat etmeye devam ederse devresiyle beraber çarşıya çıkamayacağını biliyor falan (Tabii o zamanlar öyle yapıyoduk ama şimdi düşününce üzülüyor da insan, öyle yapmasakta bu sefer laf dinlemiyorlardı) ;

Atarsa 365/19 derken ben ;

Veee döndükten sonra, zaten gitme sebebim olan mutlu son, huzurlu bir başlangıç ;

Helal olsun hocam, Allah kabul etsin. Az cok tahmin ediyorum fotolardan hislerini :beer:

Evet, Askerlik erkek görevidir. Karabükte Jandarma istihkam eğitimi alıp bolu ilçe jandarmada askerlik vazifesini tamamlamış insanların askerlik görevine boş,gereksiz olarak bakması; Feragatten,fedakarlıktan nasibini almamış, hayatları boyunca bu kavramlardan kendilerini mükellef kılmayan kendi çıkarlarını gözeten insanların bu önemli vazifeyi hakkında bu şekilde algı oluşturması normal. İşte bu yüzden askerlik Erkek görevidir...
Askerlik adam olana çok şey katar;

Bir araç içerisinde gecenin 3-4'ünde kurşunların silsilesine tutulduğunda, atılan figanların,çığlıkların şiddetiyle değiştiğini anlarsın.
Aylarca beraber askerlik yaptığın tertibinin '' kriptosu haftalık yüklenen telsizi karakoldan sızdırmaya çalıştığını fark ettiğinde, gecenin dördünde telsiz çalıp 2700 rakımlı bir hudut karakolunun akordiyonlarını geçip 10 metre aşağıya bir kayalığa bıraktığını, gün ağardığında telsizin alınmış olduğunu ve dinlenildiğini fark ettiğiniz zaman anlarsın. İntikalleri takip eden, semaçlara sızmaya çalıştıklarında anlarsın. İntikal zamanı kobranın,unimogun marş sesini bekleyip köyün,karakolun elektriklerini kestiklerinde,jenaratör sesinden uyuyamadığında anlarsın. Gece çakıl taşlarını üzerinde sürülen el arabasının çıkarttığı ''tak,tak,tak'' sesleriyle uyanıp korktuğunda anlarsın.
Alarm yersin, bölük komutanı bağırır koğuşa ecel terleriyle gelip ; Havancılar , Uçaksavarcılar, FN-MAG kalk kalk mevzilere der.
Gece saat 3tür,kalkamazsın... Dilin tutulur, bedenin kitlenir. Işık yasaktır, her askerin yastığının altında olduğu fenere bir kez dokunursun korkudan küfürlerle karşılaşırsın,bağırışmalarla,tekmelendiğinde anlarsın.
Kör İZCİBOAlarla,M983lerle,m995lerle nöbet tuttuğunda anlarsın.
Hergün duvarları bakır çekirdeklerle dövülen termal kulenin düşmemesi için figan edersin.

Resimleriyle kanıtlayacağım çok olay var; fakat yeri burası değil. Hayatımı yakmak istemiyorum.
Ne güzel hikayerler değil mi? :)
Tek bir cümle kurmak gerekirse; İlçe jandarmada askerlik vazifesini yapan arkadaşlar algı yaratmaya çalışmasınlar.
Askerlik Erkek işidir.

Edit : resimler silinmiştir.

Son düzenleme:

Burası Van Çaldıran il jandarma Kalekolu. -20 derecede o 5 metre 25 santimlik VHF anteni değiştiren de askerliğini muhabere çavuş olarak yapan benim. Askerliyeye binlerce liralık katkım olmuştur. Yüzlerce telsiz tamiri yaptım, onlarca sistem odası ve telsiz sistemi taşıdım. Kilometrelerce telefon hattı çektim kulelerden kulelere.

Size sadece hoşt diyorum. Yediğiniz yemeği pişirdiğiniz, içtiğiniz sigaranın izmaritini topladığınız için baya erkeksiniz.

Takımı
Seçiniz...
Çıktığım onca yol araması, attığımız pusular biraz erkeklik ister evet.

Şu zamana kadar nevresimi ebeveynleri tarafından değiştirilen, keza odası yine ayrı insanlar tarafından havalandırılan, utanmasalar taharetlemelerini dahi bekleyecek olan erkekciklerin yattığı yeri kişisel işlerini orada kendileri yaptığı için zoruna gitmiş. 7'nci Kol. 6'ncı Hd. A. 1'inci Hd. T. 3'üncü Hd. Bl. 2.Hd. Tk. adına konuşmam gerekirse; o bölgede ki en rahat Türkiye'nin hemen hemen her yerinde olduğu gibi Jandarma'dır. Pusuya çıkmaz, İl & İlçede gider poliscilik oynar, çalınan tren raylarıyla uğraşır, yakalanan hayat kadınlarıyla uğraşır, kesilen elektrik telleri, direkleriyle uğraşır, yetmezmiş gibi Piyade'nin Hudut Hattında Pusu Faaliyeti esnasında binbir güç ve çileye karşılık olarak yakalanan Kaçakçıların; yakalama zaferini bölgenin medya organlarıya kendilerini katarlar, Artist artist gelirler Hd.Karakoluna yakalananları pikaplara doldururlar, alır götürürler, sonra yakaladık haberi yaparlar düzinelerce sigarayı,tarım ilacını, ve jelikan jelikan mazotu... :) Ha, sigaraları da böyle orada ki adamcık erleri araklar ve içer. Olayın özü nedir, meraklısı için yazayım; 30-40 kişilik bir karakolun 16 17 kişilik AMM timi termalcinin görüntü almasından sonra unimogla karakolun bulunduğu tepeden bayır aşağı toprak, çamur, uçurum dinlenmeden aşağı vurulur kara batar, çamura batar. Kar Çaldıranda 15 20CM değildir yalnız. En az 10 Katıdır. Bata çıka koşulur, çamura batılır. Yetmez, dereden hoplarken ayağı taşa takılan inanılmaz yüksek bir noktada dereye düşülür, donma tehlikesi geçirilir, asker aşağı indirilemez. Saatlerce bekleyiş sürer, araç çıkamaz, asker bırakılamaz, kaçakcılar da bırakılamaz... Bunlar zannetmeyin, öğlen saat 13:00 sularında yaşanıyor, sabaha karşı ya 3 ya 5'dir saat. AMM İntikale çıktığı zaman Güvenlik Zafiyeti oluşmaması adına gündüzcü erler uyandırılır, amm yetersiz kalırsa hazırlanır ve yarı uyur şekilde operasyona çıkar. Antalya sıcağı yok, bilen biliyordur, gece hava -35'e kadar düşer. Anten değiştirmekle olmuyor yani bu işler. 9-10 Ay boyunca alışılmış, arkadaş ve komutan dışında bir sima, yeni bir yüz göremiyorsunuz. Arada kaçakçı yakalanacakta yeni bir yüz göreceksin. Ya da teldibine yakşalan 15 16 yaşında çoçuk bir çoban bunarlın haricinde yeni bir sima yok. Pusu faaliyeti esnasında olası güzergahlara akşam saat 9 gibi çıkılır, sabah 4-5 gibi dönülür. -35 dereceyi bulan havada 5-6 saat buz üzerinde yatmak ne demek zor bir tahmin olsa gerek. Tuvalet yok, sigara yok... Anten diplerinde,tepelerinde, yani kendi soyağacında kablo atmakla olmuyor. Ay kablo elime battı, ay kablo bir yerime kaçtı yok nemlendirici süreyim anten mabadımda ellerim çatlamasın gibi bir rahatlık yok... Saysam, kanıtlarıyla sunsam dahi anlayana sivrisinek saz, anlamayana bağlamayı katsan az hesabı olur. Şu zamana kadar burada yazdığım ve daha nice yazmadığım onlarca olayı aile fertlerimden dahi bilen 1,2 kişi vardır o da laf açılmıştır ondan dolayı. Şimdi tekrar etmek gerekirse; durum böyleyken, bu cefaların içerisinde yoğurulurken biz çıkıpta '' devlet bana borçlu '' demiyorsak sen hiç diyemezsin antencik. Kışın göbeğinde, kazan delinip 3 ay ısınamadığını, su kuyusu çöküp aylarca yeni bir kuyu açılması için ihale beklediğini, karları varillere dolurup su ısıttığını, yemek yaptığını, yıkandığını düşün bakalım antenci. Açılan su kuyusuna litrelerce klor atıp rakı gibi su içtiğini düşün. Ha, siz şebeke suyu içiyordunuz değil mi İl.J.K'da ? Pardon. Ben Çaldıran'da bunları yaşadım, Hakkari'de neler yaşanıyor siz düşünün. Bunca askerlik muhabbetinin döndüğü forumlarda ve muhabbet içerisinde bizim gibilerin değil, böyle tiplerin sesi çok çıktığı, hikayeleri hiç bitmediği için insanlar doğal olarak bunun gibilere itimat ediyor. Askerlik erkek işidir, kadın giderse böyle şikayet ediyor işte, zor geliyor.

Yukarı Alt