Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Tekrar yazayım , Format CD'sini takıp Primary'i diskini biçimlendirdiğinde (KURULUM YAPTIĞINDA DEĞİL !) içindeki tüm veriler silinir ve sıfırdan kuruluma hazır hale gelir.Bilgisayarı açtığında da diskini google'dan bulabileceğin her hangi bir programla defrag edersen harddisk'in %70 oranında eski haline döner.Çünkü defragment'i full olarak yapsan bile sektör hatalarını (bad sector) düzeltemeyecektir.Low Level Format nedir ? LLF'de işin bu kısmında devreye girer.Sisteminde ki sektör hatalarını düzeltmeye çalışır ve risklidir (olabilecek bir elektrik kesintisinde harddiskine elveda dersin.)Harddisk'in geriye dönme oranı %90 - %94 dolaylarına ulaşır.Bu işlemde öyle can sıkıntısı yüzünden yapılmaz , harddiskte sorunların vardır atıyorum kurulum yapamazsın veya cidden rezil bir haldedir harddiskin bu yüzden LLF yapmaktan başka çaren kalmaz.Yani harddiskinde sorun yoksa LLF macera aramaktan başka bir şey değil.Bu yüzdende sana önerme gereği duymadım.İlla yapacağım diyorsan Hiren boot kullanabilirsin.CD'ye çekip boot ekranında yapman gerekiyor.Bu arada işlem disk boyutuna ve hatalara göre 2 gün bile sürebiliyor.

Takımı
Besiktas
Şimdiye kadar şirkette diskleri temizlemek için HDDGuru yada Hiren'daki viktoria yada relase vub programlarını kullandım. Ve hiç bir problemle karşılaşmadım. Fakat 2 disk için Fdisk kullandım ve bir daha disklere erişemedim. Evet LLF sector bakımı yaptıgı kadar sectorlerdeki oluşan datalarıda siler.HDDguru'da ısrar etmemim sebebi basit olması. Sanmıyorum herkesin Hiren ile pc'yi boot edip oradan dos programlardan bizim bahsettiğimiz format programlarını bulamazlar Uğur. Yapacağın basit bişe bad sector varsa LLF bi işe yaramaz ama sector tamamen ölü değilse Hiren içerisinde onu tekrar canlandıracak programlarda barındırmakta ama bu biraz uzun sürmekte mesela 320 GB diski sector onarımı ve formatlaması 3 gün sürebiliyor.

Pzy

rank8
Aspirer demiş ki:
Şimdiye diskleri temizlemek için HDDGuru yada Hiren'daki viktoria yada relase vub programlarını kullandım. Ve hiç bir problemle karşılaşmadım. Fakat 2 disk için Fdisk kullandım ve bir daha disklere erişemedim. Evet LLF sector bakımı yaptıgı kadar sectorlerdeki oluşan datalarıda siler.HDDguru'da ısrar etmemim sebebi basit olması. Sanmıyorum herkesin Hiren ile pc'yi boot edip oradan dos programlardan bizim bahsettiğimiz format programlarını bulamazlar Uğur. Yapacağın basit bişe bad sector varsa LLF bi işe yaramaz ama sector tamamen ölü değilse Hiren içerisinde onu tekrar canlandıracak programlarda barındırmakta ama bu biraz uzun sürmekte mesela 320 GB diski sector onarımı ve formatlaması 3 gün sürebiliyor.
bende acronis in programıyla atmıştım 4-5 saat sürdü sonra tekrar windowsu yükledim bi sorunla karşılaşmadım.

Yukarı Alt