Abicim ülkemizi sevmememizden kaynaklı değil bu durum, seviyoruz, baştakiler veya kıçtakiler meseleside değil, evet perdenin arkasında büyük olaylar dönüyor (olayı herhangi bir partiye bağlamıyorum), evet Türkiye ekonomisine müdahale ediliyor (kimse çıkıp da demesin bana senin benim paramla dolar bu kadar yükseldi diye), ülke zor bir dönemden geçiyor ama doları 3 den 4 e çıkartacak işlem hacmini sağlayabilmek bizim gibi standart vatandaşın harcı değil, hangi şirketler dolar çekiyor piyasadan? Hangi holdingler elindeki TL'yi çevirdi dolara? Bunları görmüyor, araştırmıyorlar mı? Kimler bavullar Dolar çıkartıyor yurtdışına bir araştırsınlar bakalım... Gümrüklerde memurun cebine 1yılda kazanacağını 1deste para olarak sıkıştırınca ben görmedim der geçer 1bavul paraya, sonra adı olur cari açık...
Benim sitemim doların yükselmesini normal olarak algılayanlara, vatandaşı vurmadı, vatandaşa bişi olmaz diyenlere... Nasıl olmaz, PC alıcan alamıyorsun, dolara endeksli herşey çatır çatır yükseldi fiyat olarak, 4hafta içinde yediğim dürümün fiyatı bile 2TL arttı (6 den 8TL ye), kimse kusura bakmasın 100-200 TL ile hafta geçirmeye çalışan kişi tok uyuyamıyor artık, cebinde binlerce lirası olan (TL Dolar fark etmez) zaten yükselse de hissetmez düşse de hissetmez... Ver bakalım meclisteki herkese öğretmen maaşı, kapat sosyal tesislerini de, yaşayabiliyorlar mı bakalım? Ahanda bunu yap, tok açın halinden anlar olsun, o zaman düzelir bu ekonomi...
Zamanında adamın biri demiş ki Türkiye'de neden civata üretilmiyor, yerli malı neden yok diye, fabrika kurmuş Eskişehir'de, 1 yıl içinde bütün ailesi "kazalar" geçirerek öldü, fabrika kapandı... Ha bu dediğim AKP den önceydi, peki şimdi durum ney? KHK ile Datacenter kurulumları için bazı düzenlemeler yapıldı (destek gibi), eee Türkiye'de PC mi üretebiliyoruz? Dolar fırlamış gitmiş, verilen destek dolar yükselişini bile karşılamıyor (IT ekipmanının olarak bakarsan olaya). Eeee para kimde, kim kuracak DC leri? Parası olan ağababaları, göbek bağı yurtdışına bağlı iş adamları vs vs vs... Sonra devletle bir sorunu olduğu zaman allem eder kallem eder makine yandı der barındırdığı sistemler uçuverir... Sistemlerin uçmasını da geçtim, Destekler her zaman parası olanı destekliyor... Zengin olan daha da zengin oluyor fakir olan daha da fakir oluyor... Devlet parası olana sen 1milyon koyacaksan al benden 1milyon + arsa vereyim, verginden düşeyim, eleman maaşını karşılayayım sende yatırımını yap vs vs diyebiliyor ama parası olmayana kusura bakma kardeş sen önce harca sonra ben bi kısmını geri veririm sana diyor(o da belli bir limitle)...
Ha bu kadar şeyi neden yazdım, sanki devleti kötülüyormuşum gibi hissettim sessiz kalınca, kötülemek değil, dolar yükseldi diye kosgeb'e verdiğimiz 3 tane girişim desteği talebi yattı... Neden; alınacak ekipman dolarla geliyor, KOSGEB'de diyorki karşılayamayız bu meblayı... Sonra neden üretemiyoruz diyip durmasın kimse... Cebinde parası olan kafasına göre istediğini üretir çatır çatır yapar hem de desteğini de hibesini de alır, proje çıkartıp olmayan bir şeyi ülkesi için yapmaya çalışana ise devletin bütün kapıları kapalıdır...
Boşuna konuşup durmayalım, dolar daha yükselecek, düşecek, çıkacak, inecek... Çıkarkende vatandaşa zarar inerken de vatandaşa zarar... Zamanında TV lerde vatan haini olarak fişlenen 600bin insandan bahsediyorlardı, devlet fişlemiş herkesi diye... O 600bin hainin tamamı vasıfsız mı sanıyorsunuz? Kilit noktaları öyle bir tutmuşlar ki, temizliye temizliye bu kadar temizlendiler, ama ancak kabasını aldılar, detaya girmeye de kimse izin vermiyor...
Çok dağınık ve uzun yazdım umarım anlatabildim kendimi...