ExcI
Time is money
Yeni bir Notebook aldınız içerisinde 512 GB SSD var ve bunu hemen yeni aldığınız 2TB SSD ile değiştireceksiniz.
Peki notebook satın alırken parasını ödediğiniz işletim sistemi ne olacak?
RAM arttırmak için Notebook'un içini açtığınızda RAM slotunuzun boş olduğunu görüp şaşırabilirsiniz. Bazı RAM'ler anakart üzerinde yerleşiktir ve bunlara Onboard RAM denir. Boş RAM yuvasına uygun bir RAM takarak RAM miktarını arttırabilirsiniz.
SSD diskler ise çoğunluk ile dahilidir ve tek bir SSD slotunda bir adet SSD takılı bulabilirsiniz. Günümüzdeki çoğu işletim sistemleride SSD benzeri disklerde yüklüdür.
Mevcut SSD yi çıkartmkadan önce USB sürücü kullanarak Kurtarma sürücüsü oluşturabilirsiniz.
Windows tuşuna basıp > Kurtarma yazın > Kurtarma sürücüsü oluştura tıklayın.
Boş bir 64 GB USB sürücüsüne sistem dosyalarını (işletim sistemide diyebiliriz) aktarmanız yeterlidir. (32 GB yazar fakat 64 GB iyi bir özellikteki USB sürücüsü çok daha faydalı olacaktır)
Sürücüdeki her şey silinecek kısmı ise USB sürücüsünü kastetmektedir.
Bu işlemler bittikten sonra;
Peki notebook satın alırken parasını ödediğiniz işletim sistemi ne olacak?
RAM arttırmak için Notebook'un içini açtığınızda RAM slotunuzun boş olduğunu görüp şaşırabilirsiniz. Bazı RAM'ler anakart üzerinde yerleşiktir ve bunlara Onboard RAM denir. Boş RAM yuvasına uygun bir RAM takarak RAM miktarını arttırabilirsiniz.
SSD diskler ise çoğunluk ile dahilidir ve tek bir SSD slotunda bir adet SSD takılı bulabilirsiniz. Günümüzdeki çoğu işletim sistemleride SSD benzeri disklerde yüklüdür.
Mevcut SSD yi çıkartmkadan önce USB sürücü kullanarak Kurtarma sürücüsü oluşturabilirsiniz.
Windows tuşuna basıp > Kurtarma yazın > Kurtarma sürücüsü oluştura tıklayın.
Boş bir 64 GB USB sürücüsüne sistem dosyalarını (işletim sistemide diyebiliriz) aktarmanız yeterlidir. (32 GB yazar fakat 64 GB iyi bir özellikteki USB sürücüsü çok daha faydalı olacaktır)
Sürücüdeki her şey silinecek kısmı ise USB sürücüsünü kastetmektedir.
Bu işlemler bittikten sonra;
- Bilgisayarını kapat ve güç bağlantısını kes.
- 512 GB SSD'yi çıkar ve yerine 2 TB SSD'yi tak.
- USB kurtarma sürücüsünü bilgisayara tak ve bilgisayarı başlat.
- Bilgisayar açılırken, BIOS/UEFI menüsüne erişmek için gerekli tuşa bas (F10, ESC, TAB, F8 her bilgisayarda değişebilir). Bu menüden USB kurtarma sürücüsünü önyükleme cihazı olarak seç.
- Boot (Önyükleme) menüsünden USB kurtarma sürücüsünü seçin ve bilgisayarı başlatın.
- USB Kurtarma sürücüsünü kullanarak Windows 11'i yeni 2 TB SSD'ye kurun. Bu işlem sırasında işletim sistemi yüklenecek.
Son düzenleme: