TurKKillS
Buralıyım
iyi geceler :)
İyi geceler hacım ^^iyi geceler :)
Hayırlı olsun , ev ziyaretine gelip hediye olarak borcam getiririzİyi akşamlar millet, bikaç gündür kayıt ve ev işiyle uğraşıyorum bakamıyorum foruma. Tek başıma eve çıkmak gibi bir yük aldım bakalım inşallah kalkabiliriz altından.
Ahahjjdjshshs süpersin hacım ya sağ olHayırlı olsun , ev ziyaretine gelip hediye olarak borcam getiririz![]()
Dünyanın yarısı A+, bu diyete göre kırmızı et yememesi gerekiyormuş. Bana saçma geldi.İyi geceler^^
Kan grubuna göre beslenme ne kadar gerçekçi ve uygulayan varmı ?
Bende aynı şekil arh+. En sevmedigim hastalık türleri var gözüküyor.Kalp hastalıkları en korktugum.Ona göre beslenin felan deniliyor.Spor yaptıgımdan et felan yeme gereksinimi duyuyorum.Süt ve süt ürünleri dikkatli tüketin diyor.Anlamadım bilimsel olarak gerçekçiligi ne düzeyde diye merak ettim.Şimdi ben bunlara dikkat etmezsem kalp hastalıkları felan olucakmı yani illa...Dünyanın yarısı A+, bu diyete göre kırmızı et yememesi gerekiyormuş. Bana saçma geldi.
Saçmalık, en başta kaç milyon yıllık yaşam formlarıyız, öyle olsaydı çoktan doğal seçilime kurban gitmiştik. Ama kadere bak en çok bizden varBende aynı şekil arh+. En sevmedigim hastalık türleri var gözüküyor.Kalp hastalıkları en korktugum.Ona göre beslenin felan deniliyor.Spor yaptıgımdan et felan yeme gereksinimi duyuyorum.Süt ve süt ürünleri dikkatli tüketin diyor.Anlamadım bilimsel olarak gerçekçiligi ne düzeyde diye merak ettim.Şimdi ben bunlara dikkat etmezsem kalp hastalıkları felan olucakmı yani illa...
Kalp hastalıkları aşırı fazla gibi en azından ülkede.Acaba bu kan grubunun fazla bulunmasıda bunumu gösteriyor.Yada insanların hareketsiz ve aşırı saglıksız yaşam tarzlarındanmı kaynaklanıyor.Genetik olan bir faktörün başına gelmeme gibi bi durumu varmıdır acaba..Saçmalık, en başta kaç milyon yıllık yaşam formlarıyız, öyle olsaydı çoktan doğal seçilime kurban gitmiştik. Ama kadere bak en çok bizden var![]()
Babam(49), amcam(49), babamın amcası(55), babamın amca oğlu(50) kalp krizinden öldüler. Babam 0rh+ idi, diğerlerini bilmiyorum.Kalp hastalıkları aşırı fazla gibi en azından ülkede.Acaba bu kan grubunun fazla bulunmasıda bunumu gösteriyor.Yada insanların hareketsiz ve aşırı saglıksız yaşam tarzlarındanmı kaynaklanıyor.Genetik olan bir faktörün başına gelmeme gibi bi durumu varmıdır acaba..
Karartmaktan çok düşüncelere daldım gene.Teşekkürler ayrıntılı yazdıkların için.Benimde babam 8 ay önce kalp sorunu yaşadı.2 damar tıkanmış stent uyguladılar.Eskiden habire içki sigara içiyordu.Küflü gıda zaten hiç tüketmem teşekkürler söyledigin için.Stres kalabilirsek artık uzak ... Bende 25 yaşıma kadar içki sigara içmedim.Dedigin gibi check-up yapılması gerek.Spor konusunda ise spora başlamadan önce hiç bir doktora gidip muayene olmadım.Kafama göre agırlık olmayan ve takviyesiz sokak sporu yapıyorum.2 -3 sene civarı oldu sürekli her gün yapalı.Bakalım neler olucak... Teşekkürler tekrardan yorumun için.Babam(49), amcam(49), babamın amcası(55), babamın amca oğlu(50) kalp krizinden öldüler. Babam 0rh+ idi, diğerlerini bilmiyorum.
Babam 30 yaşına kadar çiftçiydi sonra İstanbul'a geldi ve Tüp kamyonu şöförlüğü inşaatçılık vb işler yaptı. Sigara içiyordu.
Amcam öğretmendi, şekerden ayak serçe parmağını kaybetti 2 yıl sonra kalp krizi geçirdi. Sigara içiyordu.
Babamın amcası çiftçiydi, net hatırlamasam da sigara içiyor diye biliyorum.
Babamın amcasının oğlu belediye otobüsü şöförüydü, sigara içiyordu.
Uzman çavuş aile dostumuz vardı 45-50 lerinde emekli oldu 2 yıl sonra kalp krizinden öldü. Ömür boyu dağ bayır gezen sporunu yapan birisiydi ama sigara içiyordu.
Sülalede sadece dedem 50 yaşında sirozdan ölmüş. Son yıllarında çok stresli zamanlar geçirmiş. Ben de muhtemelen dedem gibi strese bağlı alakasız bi hastalıktan ölücem. Ama ailedeki kadınlar yaşıyor onlarda sıkıntı yok.
İçini baya bi kararttım sanırım :) Bence kan grubu bir sürü şeyin arasında en az etki edebilecek şeydir. Geçenlerde küflü gıdaların karaciğer kanseri yaptığını öğrendim. İhraç ettiğimiz gıdaların nem oranı yüksek ise geri dönüp ülke içinde satılıyormuş. Küflü gıda tüketmemeye dikkat et. Alkol ve sigaradan uzak dur demeye gerek yoktur herhalde. Ve bu ülkede başarabilirsen eğer stresten uzak dur. Belirli yaşlarda full check-up yaptırmakta fayda var, ben 30da yaptırmayı düşünüyorum. Spor yapmak kalp krizini önler mi tetikler mi emin değilim.
Yaşın tutuyomu seninGelmişken ben de bir kaç anımı paylaşayım bari
![]()
![]()
![]()