Size burada bir analyst desk havası yaratmaya çalıştım, umarım anlatabilmişimdir.
NOT: Magylnn Glorygem bir arkadaşımın hediye ettiği bir hesaptır. Plata kadar kendi ellerimle getirdim ancak bu sene fazla oynamadığım için genelde arkadaşım oynamaktadır.
Bana ulaşmak isterseniz kendi hesabım (sarkolata) ekleyebilirsiniz.
TR sunucusundaki güncel en büyük sıkıntılar: (kötü oyuncu çok var ama asla bunun üzerinde durmuyorum, onda yapılacak bir şey yok. Bu saydığım sebepler, pawn faker bjergsen'in bile TR de oyun taşıyamama sebebi olacaktır)
1- "Ben kaybettim sen de edeceksin" modeli
"Lane'imi kaybettim, bu takım kazanmayı hak etmiyor. Takıma zararlı olacak bir şeyler yapmalıyım. AFK kalmak, bilerek ölmek, 5 dakikada bir ff vote açmak olabilir."
2- "Oyun GG 20 sur":
Late game takımıyla oynayıp, skor 0-5 olunca GG moduna girenlerdir. Bunlar da çok tehlikelidir, artık amaçları oyun kazanmaktan çıkmıştır. Rakibe takımının ne kadar kötü olduğunu all chatten anlatmakla meşguldur. 5 dakikada bir surrender vote verme özelliği bunlarda da görülür.
3- "ping 5000000":
Günün 24 saati 5000 pingle oynadığını iddia eden tiplerdir. E kardeşim ping varsa ve biliyorsan düzelmeden girmemelisin oyuna değil mi? :)
4- "karşı fizze counter atın"
Bunlar da en tehlikeli türlerdendir. Alıp ama hiç oynamadığı champleri sadece counter pick olduğu için alıp, skillerini ilk defa loading ekranında youtubedan öğrenen türlerdir. Oyun dodgelanması tavisye edilir.
5- "mid jungle premade"
Bunlar olayı biraz yanlış anlamış olup, asla roam yapmazlar. Jungler farm yapıp mide atmaması gereken overextendlenmiş gankler atar. Sonuç olarak rakip mid feedlenirken diğer laneler de rahatlıkla kazanır. 20 de ff muhtemeldir.
6- "Riven-lee sin-vayne"
Geldik TR'nin en tehlikeli modellerine. Riven oynayan modeller, genellikle Q-Q-Q-E-W şeklinde riven oynandığını zannederler. Sadece Q basarlar. Onların lügatlarına AA'ya yer yoktur. ASLA yapmazlar. Çok ağır flame yaparlar. Kesinlikle lane kaybetmeye gelemezler. Ranged championlara karşı junglerdan babysit isterler. Olur ya feedlenirse, işe yaramama oranları %99'dur. Bu tür rivenlar, q-q-q basmakta kendilerinden iyisinin olmadığını iddia etmekle birlikte genellikle oyun sonunda supportlardan daha az dmg vurmuşlardır.
Vayne oynayan modeller, muhtemelen gosu/doublelift izleyip oyuna girmişlerdir. Kitelamak, lügatlarında yoktur. Sadece arkalarını dönüp kaçmaya çalışırken takım savaşını kazanacaklarını düşünürler. Görünmezliği sadece kaçmak için kullanırlar. Botrk/shiv buildi akıllara kazınmıştır; bloodthirster/ie gibi eşyalara tahammülleri yoktur. Oyun sonunda supportlar kadar ya da supportlardan biraz daha fazla dmg vururlar. E ile stun attıkları çok nadir görülür, asla stun atacak pozisyon almazlar.
Lee Sin oynayan tipler de çok tehlikelidir. %90ında "insec yapmaya çalışırken cc yeyip ölme" durumu görülür. Lee Sin'in early gamede ne kadar güçlü olduğunu, late game'de neler yapması gerektiğini asla bilmezler. Her şeye bodoslama girerler. Attıkları Q lar tutarsa, q ile tekrar uçma oranları %100dür, ne durum olduğu fark etmez. Çok high skill bir champ olduğunu kabul etmemekle birlikte ÇOK İYİ olduklarını düşünürler. Takımınıza geldiği takdirde dodgelamanızı öneririm.
7- "yasuo açık" modeli
yasuonun da high skill bir champ olduğunu reddedip, soloqya pek uymadığını asla kabul etmezler. Bu tarz yasuo oyuncuları kesinlikle malphite top, lulu support gibi pickler isterler. Knock up yoksa flame yapma oranları %100dür. Genellikle oyunu 1/10 gibi bir skorla bitirip çok SAĞLAM flame yaparlar.
8- "outplay diye bir şey yoktur"
Bu tür oyuncular, genellikle TRde görülür. Sebebi ise türk bir oyuncunun asla kendi yaptığından daha üstün bir hareket yapıldığını kabul edememektir. Genellikle all chatten "flashım olsaydı, healım yoktu, şansa aldın, minyonlar op" tarzı cevaplar verilir. Bu tür oyuncular içten içe outplay yediklerini bildikleri için bir sinir onların içinde büyür ve bir yerde patlarar. AFK, flame durumları neredeyse %100dür.
9- baroncu model
Bu tür oyuncular, hangi takımda var ise genelde oyunun sonucunu belirlerler. Rakibin baron aldığı tahmin edilmesi/görülmesi üzerine, dünya üzerinde HER ŞEY unutulup barona koşmaları üzerine, çeşitli çalma denemeleri yapar, 1v5 atmaya çalışır başarısız olurlar. Takımın yarısının ölmesine sebebiyet veren bu TR sunucusu noob magnet olan baron savaşı sonrası, eksik kalan takım, eğer death timer da uzamışsa, baseini savunamayıp oyunu kaybeder.
(baron pitin dışında beklemeyin arkadaşlar, biri sizi içeri çekebilir, hook yiyebilirsiniz, biri dışarı flashlayıp sizi öldürebilir. Rakip takımın baronu alması ve sizin savunmaya çalışmanız OYUNUN SONU değildir. Ama gidip ramboluk yaparsanız takımınız eksik kalıp kaybedecektir. Ne yapıyoruz? kontrolsüz barona GİTMİYORUZ.)
Bir şarkıyla süsleyeyim:
Niye bu kadar uzun uzun yazdım?
Bir oyun daha oynayıp kanser olmaktansa o sürede yazıp biraz bilgilendirip, biraz eğleneyelim dedim. Ha bir de bu sürede ders çalışmamak için olabilir, işiniz yoksa okuyun, en azından oyunda kanser kapmasınız.