Corona’ya karşı üretilmiş, birbirleriyle savaşıp yok olacaklarmışBaşımıza birde Hanta virüsü çıktı
Corona’ya karşı üretilmiş, birbirleriyle savaşıp yok olacaklarmışBaşımıza birde Hanta virüsü çıktı
Bize gelen ilaç favipiravir. Japonların ilacı.Bize gelen ilaç remdesiver değil ama etken maddesi belki aynıdır . Pek hakim olmadigim bir konu . Dünya sağlık örgütü resmi olarak açıkladıysa ve üretim arttıysa devamı gelir diye düşünüyorum
bilgi için teşekkürler, tam sağlık bakanı olacak insansın.Bize gelen ilaç favipiravir. Japonların ilacı.
Remdesivir daha testlerini bitirmedi. İlacın yan etkisinin olup olmadığı bilinmiyor. Bu yüzden 4 ülkede testleri yapılıyor sadece.
Remdesivir ve favipiravir'de normalde farklı hastalıklar için üretilmiş ilaçlar. Remdesivir normalde ebola için üretilmiş ama performans olarak diğer iki rakibinden geride kalmış ve adam akıllı kullanılamamış. Genel olarak bir tedavi içeriyormuş, anladığım kadarıyla virüslerin çoğalmak için ek bir şeye ihtiyacı varmış ve bu ilaç ek maddeyi sağlıyormuş ama ek madde sahte olduğu için virüs çoğalamıyormuş. Favipiravir hakkında bilgim yok. Şu an hali hazırda japon eczanelerinde satılan bir ilaç olduğu söyleniyor, haliyle güvenlik testlerinden geçmiş. İki ilacın ortak yanı, ikisi de hasta yoğun bakıma girdikten sonra pek bir işe yaramıyormuş çünkü ondan sonrasını zaten hastanın kendi bağışıklık sistemi yapıyor. Virüsü yok ettikten sonra ciğerleri de yok ediyormuş bağışıklık sistemi...
Eyvallah hacım, yabancı makaleri çeviriyorum öyle. Şu günlerde umut verici haberler çıkıyor tedavi konusunda. Her ülkeden ilaç testlerine başladıklarına dair haberler yayınlanıyor, umarım artık bir şeyler bulunur ve global anlamda üretilip yayılırda şu bela son bulur. Hazirana kadar umarım bir gelişme olur...bilgi için teşekkürler, tam sağlık bakanı olacak insansın.
Her gün 7 kişi 7 kişi ölüyor. Sokağa çıkma yasağının gelebileceği söyleniyor artarsa ama arttıktan sonra her şey çok geç olabilir...Kaç kişi? 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. SON 24 SAATTE toplam 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz.
Zaten şu an halka açık toplu yerlerde durulması kısıtlanılmaya çalışılmıyor mu ,ondan önce asıl sorun işçiler,çalışanlar ve iş yerleri o yüzden kısıtlama bunları kapsamazsa bi anlamı yok.Sokağa çıkma yasağı çok şeyi kapsıyor bunu ben hiç yaşamadım.
Doğu Anadolu/Güneydoğu Anadolu tarafları gördü onlar daha tecrübeli bu konuda.
Şöyle birşey olabilir; Halka açık umumi alanlarda gezmek/oturmak kısıtlanabilir.
Eşe Dosta-bakkala-markete-hastaneye-işe gidilir.
Global yada kurumsal patronlara yardım ederek devlet işçiyi koruyabilir ama Taksicilik/terzicilik/kaportacılık gibi çalışanı olmadan tek başına para kazanabilen kişilerine ne yapabilir?
En mükemmeli Adrese kayıtlı nüfus sistemini açıp herkesle ilgilenmeye başlası.
Aynen amaç bu olmalı."halka açık toplu yerlerde durulması kısıtlanılmaya çalışılmıyor mu"
Adam akıllı önlem almayan her yer zaten böyle olacak.ispanya..
Koah hastası olarak belirtilen mi ? Hesaba göre gerçekten arka plan beter durumda..
Corona virüsünden dün kaybettiğimiz vatandaşımızın yazdıkları. Virüs belirtlerini 7 martta yazmış, 9 martta'da düşmeyen ateşi başlamış. Hastane'de çalışıyormuş. Belirtiler 7 martta başladıysa virüsü birisinden 25 şubat 4 mart aralığında kapmış olmalı.