Burada en başta önemli olan ölen kişi sayısı mı yoksa bunun bir salgın oluşu ve henüz çözümünün olmayışı mı bu işi bu kadar önemli hale getirip kendini abarttırıyor ?Anlamadığım misal Almanya'da 2017/2018 okul döneminde 25.100 kişi gripten ölmüş.Ortalama günde 68 kişiye tekabul ediyor. Şimdi bakıyorum günde 10 kişi ölüyor neden bu kadar abartıldı. Madem duyarlı olunacak her grip olan maske ile gezsin. Bu işin altında ekonomik savaştan başka şey yok. Medya zaten kontrol altında abarttıkça abartıyorlar...
Abi ironi değil mi hem otu boku yiyorlar hem bu kadar duyarlı oluyorlar..Biliyorum ama bunların hepsi hubei eyaletinde oldu ama virüs tüm Çinde görüldü. Diğer yerlerde de vakalar sihirli bir şekilde yok oldu. Ha tabi Çin diğer devletlerden çok daha fazla önemsedi ama 1 kişinin 2 bin kişiye bulaştırabildiği bir virüsü kontrol altına alabilmek bu kadar nasıl kolay olabiliyor... Orada ki insanlarda çok ciddiye alıyor tabi bununda etkisi var ama yinede sayının en az 250 bin civarında olduğunu düşünüyorum.
Sen hiç gripten dolayı hastanelerin ağzına kadar dolduğunu gördün mü? Yada yığılmadan dolayı ek morg yaptıklarını?Anlamadığım misal Almanya'da 2017/2018 okul döneminde 25.100 kişi gripten ölmüş.Ortalama günde 68 kişiye tekabul ediyor. Şimdi bakıyorum günde 10 kişi ölüyor neden bu kadar abartıldı. Madem duyarlı olunacak her grip olan maske ile gezsin. Bu işin altında ekonomik savaştan başka şey yok. Medya zaten kontrol altında abarttıkça abartıyorlar...
En azından çalışmayanların sokağa çıkması yasaklansın italyada ki gibi...Süper güçlü bir ülkeyiz,kanal istanbul yapacak paramız var;Amerika,Almanya ile kendimizi yarıştırabiliyoruz ama sokağa çıkma yasaklandı demek bu kadar zor oldu.
Nerden bilecekler kim işe kim eğlenceye gidiyor? Bu memlekette mecburiyetten sigortasız çalışan yüzbinler var, belki milyonlar var.En azından çalışmayanların sokağa çıkması yasaklansın italyada ki gibi...
Bence şöyle diyebilirim;Anlamadığım misal Almanya'da 2017/2018 okul döneminde 25.100 kişi gripten ölmüş.Ortalama günde 68 kişiye tekabul ediyor. Şimdi bakıyorum günde 10 kişi ölüyor neden bu kadar abartıldı. Madem duyarlı olunacak her grip olan maske ile gezsin. Bu işin altında ekonomik savaştan başka şey yok. Medya zaten kontrol altında abarttıkça abartıyorlar...