ozy67 demiş ki:
Aga Kafama TakıLdı ...!!!
Sence Bu suanki Kriz... KureseL sermayenin bir urunumu Yoksa Ulus-devletlerin KureseL sermayeye actıgı savas sonucu KureseL sermayenin Çöküşümü _?
Eger KureseL sermayenin Cokusu ise Türkiye gibi KureseL sermayenin yanında olan ülkelerin buaradaki Rolü Nedir _?
şimdi dalga geçiyor bu benle diyeceksin ama bunun arka yüzünü anlatayım ben sana:
Unide bir ara bir seminer olmuştu merak edip gitmiştim oradan biliyorum.
Küresel kriz yaşanmakta şu anda...
Petrol yavaş yavaş suyunu çekmekte. Petrol dünya çapında dolar ile satılmakta. Avrupada ise ( yani dünyanın en büyük petrol tüketicisi ) euro ile çalışmakta. Dolar düştü diyoruz HAYIR!!! Dolar düşmedi, olması gereken değere geldi. Tabi durum böyle olunca, euroda değerini kaybetmeyince, amerikanın işine gelmedi. Dolar bundan birkaç ay önce artışa girmişti, o zaman diesel fiyatları 1 L = 1.39€ idi.
Dolar bir anda düşüşe girdi, şu anda 1 L diesel fiyatı : 1,09 - 1,12 € arası değişmekte. Sizce bu amerikanın işine gelirmi, hayır
Amerika ne yapıyor tabi, dünyaya verdiği borçları, dünyay olan borçlarını kapatmak için geri çekiyor. E tabi bizim ülkelerde borç aldıkları parayı harcamış olduklarından, verecek para olmuyor. Adam parayı verebilmek için yeni para basıyor, whuuup bir anda paranın değeri yerle bir...
Tabi bu sadece birkaç ülkede olmuyor... Dünya çapında olan birşey. Kim kâr ediyor : kimse!!!
Al sana sadece birkaç kişinin işine gelmeyen birşey yüzünden bütün dünya krize sürüklendi... Uzmanlar 2 sene boyunca bu krizin coşacağını, ve tabana ineceğini söylüyor...
Ayağınızı sıkı alın