Paralı Bot kullanan banlanmaz diye bir şehir efsanesi türemiş. arkadaşlar burda para harcanan şey silk ise banlanma riskiniz sıfıra yakın bir değerde olur. parayı başka şeye harcadıysanız(silkroad ile alakalı) banlanma riskiniz var.
for example:
1- poseidondaki charımı 1lv den 80lv ye kadar(90 gelmemişdi daha) farmı dahil olmak üzere crack bot ile kastım. şu anda char 90lv

banlanmış da değil.
2- herada kastığım bir wizardım vardı(76da bıraktım) crack bot ile kasıldı aldığım silk sadece 100 idi oda sp ticket için :) oda hala oyunda.
3- SoftMod isrobot un crackidir. 3-5 özellik eklenmiş halidir. yani botun illegali oluyo kendileri ama softmod kullanıpda, ben silk aldım banlandım diyen kaç kişi var?
Soru: Bot yapımcıları ile Joymax arasında bir bağlantı varmıdır?
Cevap: Kesinlikle hayır. Eğlenceyi paraya çevirmekte bu kadar iyi olan bir firma botu itemmall üzerinden premium gibi silk ile satar kimseyede 5kuruş kazandırmazdı. joymax ile bot yapımcıları arasında ilişki kurulmasının en büyük nedeni, güncellemenin hemen ardından botun çıkması. bu noktada da atlanan ise şu: adamlar yeniden bot yazmıyorlar! varolan bir botu yeni cliente uyarlıyorlar.
yani her türlü bot vs. 3. parti uygulamalar ban sebebidir. burda banlanmanızı engelleyen nedir? herkesin bildiği üzere alınan silklerdir. birgün gold satan firmalar işi bırakır, silk almadan bot kullananlar da biterse joymax bu sefer silk alanları banlamaya başlıyacak. peki uygulama nasıl olur: en az silk alan ilk banlanan kişi olur.
hiç kimse müşterisini kaybetmek istemez. siz joymaxa para kazandırdığınız sürece banlanmayacağınız garanti gibi birşey.