Kalkandelen

Bilgiliyim
Takımı
Besiktas
Türk Silahlı Kuvvetlerini resmen itin götüne soktular.

Sen kimin devletinde yaşıyorsun da kimin Ordusuna laf söylüyorsun!Sana ve senin gibilere bu hakkı kim tanıyor ? Başlarım sizin özgür düşüncenize.O kadar da uzun boylu değil. Konu yu nelere çektiniz . Devlet le alakalı bir bok bildiğiniz yok gelmiş burada nutuk atıyorsunuz. Ülke 15 Temmuz Darbesin den çıkmış , kaç bin asker temizlenmiş ordu'dan ve biz şuan sınır dışı operasyon yapıyoruz o kadar güçlü diye bağrındığın hangi devlet buna bişey diyebiliyor yada diyeni kim takıyor. IMF'ye borçtan ölüyorduk şuan borç verecek durumdayız. Tüm yapılan operasyonlar da yerli ürettiğimiz silahlar ve ekipmanlar kullanılıyor eskiden bize ne verirlerse onu kullanıyorduk ve bizi her defasında adam gibi yerinizde durun bize kölelik edin yoksa elinizden herşeyinizi alırız diyorlardı ses çıkaramıyorduk.Biz en son ne zaman sınır dışı operasyon yaptık onu söyleyin çok bilirler?Eskiden tüp,su,yağ kuyruğu beklerken bitikti bu ülke şimdi bitik olan ülke iphone7 kuyruğumu bekler?Sizin zihniyetini savunduğunuz adamlar zamanında bu paraları rüyalarında göremezken şuan o paralarla köprü,yol,hastane v.s v.s yapılıyor.15 Temmuz gecesi ülkeden kimin kaçıp kaçmadığı belli oldu ordan atıp tutmayın kaçar edersiniz diye.Ülke göz göre göre büyürken ordan bir kaç kendini bilmez kafasını çıkarıp yalan yanlış devletine bok atacağına ilk önce nereden nereye geldi bu Ülke diye bir araştırsınlar.Siz gömmüşsünüz başınızı muhalefete oradan atıp tutuyorsunuz.

Sen kimsin bla bla bla bla... IMF borç bla bla bla, yağ kurukları bla bla bla. Köprü yol bla bla bla. Evdeki muhabbet kuşlarımın kelime dağarcığı daha fazla.

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Türk Silahlı Kuvvetlerini resmen itin götüne soktular.

Sen kimin devletinde yaşıyorsun da kimin Ordusuna laf söylüyorsun!Sana ve senin gibilere bu hakkı kim tanıyor ? Başlarım sizin özgür düşüncenize.O kadar da uzun boylu değil. Konu yu nelere çektiniz . Devlet le alakalı bir bok bildiğiniz yok gelmiş burada nutuk atıyorsunuz. Ülke 15 Temmuz Darbesin den çıkmış , kaç bin asker temizlenmiş ordu'dan ve biz şuan sınır dışı operasyon yapıyoruz o kadar güçlü diye bağrındığın hangi devlet buna bişey diyebiliyor yada diyeni kim takıyor.
TSK şu an olabileceği , gidebileceği en düşük konumda. Bunun sorumlusu da siyasettir. İlk başta FETO'yu dinleyip Balyoz diye askerlerimize saldırdılar , bir çok suçsuz askeri öldürdüler ve sonunda anladılar haksız olduklarını , şimdi de dinledikleri o FETO geldi ısırdı onları.
Televizyonlarda hiç bir suçu olmayan askerlerimizin yerlerde süründürüldüğünü gördük.
Çırılçıplak soyup fotoğraflarının çekildiğini gördük.
Kardeş kardeşe vurdurulurken gördük.
Halkın MEHMETÇİKLERİ şamar oğlanına çevirmesini gördük.

Bunların hepsi ne içindi ? Birilerinin hangimiz devleti daha çok yiyebiliriz kavgası... Diyorsun ki darbeden çıktık biz ama sormuyorsun darbeye niye girdik ?
Sonrasında da olanlar daha çok yerin dibine sokuyor askeri. Bizleri koruması için güvendiğimiz askerlerin önüne , vatani görevi için büyük bir hevesle giden gençlerin önüne tomalar , iş makineleri çekildi oradan çıkamasınlar diye. Bunlar askerin geldiği , gelebileceği en küçük konum değildir de nedir ?

Ha bide bu işin diğer yüzü var , terör yüzü onu hiç anlatmıyorum bile. Şehit haberleri gelirken düğün yapmalar falan , hiç oralara girmiyorum çünkü artık ülke de şehitler varken düğün yapıyorsak bunlar bize normalleştirilmiştir. Bu yüzden kimseninde umurunda değildir diye düşünüyorum. Umurunuzda olsa zaten bu yapıldığında bir şeyler söylenirdi. Birde bu teröristlerin 1-2 yıl önce bu partiyle kardeş olduğunu da hatırladırdım , birbirlerine sayın öcalan diyorlardı , çok akıllı adam diye övüyorlardı.

Sonra ne oldu , KANDIRILDIK. Öyle mi tamam o zaman. Bir daha mı kandırıldınız , ona da tamam...

Sizin zihniyetini savunduğunuz adamlar zamanında bu paraları rüyalarında göremezken şuan o paralarla köprü,yol,hastane v.s v.s yapılıyor
O paralarla köprü yol vs yapılmıyor. Özelleştirilen fabrikalarımızla , kurumlarımızla yapılıyor. Hatta bununla da yapılmıyor. Bakınız Osmangazi Köprüsü ; tamamen yabancılara bağlı bir yapı. Dolara bağlı bir yapı. Köprüyü yabancıya yaptırt , işletmesini yabancıya ver , ödemesini geçen halka ver , her geçtiğinde 100 TL ödesin eğer bu para şirkete yeterli gelmezse üstünü devlet tamamlasın.Bu anlaşmada 10 yıl boyunca devam etsin. Hedefimiz 2026 ?

Siz gömmüşsünüz başınızı muhalefete oradan atıp tutuyorsunuz.
Muhalefeti savunduğum yok zaten muhalefeti herhangi bir şekilde savunamazsın da , 20 yıldır başta belirli bir parti var. Bu partiyi eleştirirsin , siyaset böyle işler. Hataları herkesin eleştirmesi gerekirken nedeni bilinmez bazı kesim koşulsuz savunmaya geçiyor.
Uçak vuruluyor , helal olsun bizim sınırlarımıza giriyordu vurduk denip alkışlanıyor.
Sonra reis çıkıyor ,vurduk özür dileriz diyor , helal olsun özür diledi denip alkışlanıyor.
Sonra bu pilot birde fetocu yapıldı oraya hiç girmiyorum.

Gerçekten çok ilginç olaylar ve daha da ilginç olanı artık bunlar bize normal geliyor. 2 yıl önce Almanya da bir vekil 2.000 euroluk bir tatil kabul ettiği ortaya çıktı diye istifa etmişti. Benim tepkim ; ne olacak 2 bin euro'dan ya oldu. O zaman anladım bizi neye dönüştürdüklerini...

Son düzenleme:
Devletle alakalı bir bok bilinmez tabii ki. Ülke 15 temmuz darbesinden cikmışmış. O darbe nerden, neden çıkmış demek yok. Sınır dışı operasyon dediğin yerde şuan bir ülke göremiyorum ben ...
O senin dediğin yağ, tüp, su kuyruğu Ecevit gibi halkçı bir adamın döneminde oldu... neden oldu biliyormusun ? Kim olduklarını kimden olduklarını herkesin bildiği o.... çocuklarının ülke çıkarlarını düşünmek yerine mallarını stok yaptığı bilerek elden çıkmardığı dönemde... insanlar kendi ülkesinin ürünlerini "OLDUĞU HALDE" kullanamadığı için oldu ....
Yolmuş köprüymüş... Sene 2016 dayız bilmem farkındamısın (!) Ne zaman bir tartışma çıksa yolyolyol. Ayrıca aç bak bakalım o yollar köprüler havaalanları hangi özel şirketlerin kaç yıl boyunca himayesi altında.
Askeri güç ile kışkırtma sınır ötesi nasıl olur diyorsan aç bak Iran ve Israil neden terörle bizim kadar uğraşmıyor. Israil ' e en küçük bir terör saldırısında Gazze' ye neler olduğunu en küçük saldırılarda nasıl cevap verdiklerini (Bunun dışında amaçları olduğunu bilmekle) İran'ın Rusya'nın kendisine karşı oluşumlara nasıl cevap verdiklerini... Aç biraz oku bence. Şundan 2-3 ay öncesine kadar çok sevdiğiniz iktidarın çok güzel politikalarından dolayı Türkiye sınır dışına uçak çıkaramıyordu uçak ! Aç bak bakalım Batımızda Doğumuzda Güneyimizde hangi hava savunma sistemleri var. Rusya ile kriz sonrası Rusya'nın Türkiye'yi nasıl sınırları içine sıkıştırdığını. ( Rusya gibi bir ülkeyle karışlaştırma yapılamayacağını biliyorumda önemli olan Politika öğrenmek )
Ama olsun bizde " Katil esed katil esed hüloooooooooooooooooooooğ"
Askeri güç artık topla tüfekle ölçülmüyor.

Aaah ah

Konuya baştan bi göz gezdirdim arkadan arkadan ne güzel değiştiriyorsunuz yazdıklarınızı.

Kalkandelen

Bilgiliyim
Takımı
Besiktas
Allah size akıl bize de sabır versin. Yazacak çok şey var aslında ama bende o kadar zaman yok.Neyse burada bir gereksiz harici hepinizin görüşlerine saygım var ama siz siz olun Ülkenize hainlik etmeyin sonuçtu şuan bu Ülkeden ve bu Devletten ekmek yiyor ,su içiyor ve geçiniyorsunuz. Son olarak da bunu sizde adınız gibi biliyorsunuz ama ben yinede söylemek istiyorum şuan bu Ülkeyi yönetecek tek bir parti var oda AKP tek bir lider var oda Recep Tayyip Erdoğan.

Üstteki arkadaş çok güzel yazmış , cidden şu durumda pek umudum yok gelecekten. Hala nasıl akpyi suçsuz , ülkeyi nasıl hiç bir sorunu yokmuş gibi görüyorlar orasınıda anlayamadım gitti.

AmIMad

Bakalım be.
Her ülkede olan sorunlardan bahsediyoruz 14 yılda bukadar olmuş bu ülke gitmek isteyene dur demem fakat benim ülkemi kötülemek sizin hatdınıze degil madem begenmiyorsanız gidersiniz başka ülkede yaşarsınız 20 ülkeden geri isek 150 ülkeden öndeyiz bunu atlamamak lazımdır. Eger ki ben gidicem diyorsanız sizene ülkeden sevmiyorum diyorsun sorunlarını söylüyorsun madem o kadar cok biliyorsunda niye kalıp gelecek nesille iyi bi ortam bırakmayıpda becilce düşüncelerle ben gidicem diyosun ben gidicem diyosan sanane ülkenin sorunlarından ??

Nasil bir psikolojidir ki anlamıyorum. Insanlar burda iktidarı, devleti, politikalari eleştiriyor.. Sen diyorsun ki ülkemi kötülüyor.

Yahu nasıl bir düşünce yapısına sahipseniz Tayyibe sövdüğümde kendi ülkeme sövmüş muamelesi görüyorum. Aç bi baksana Ülke , Devlet, Hükümet kavramlarına. Hukuk okumaya gerek yoktur heralde bunları öğrenmek icin...

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Türk bir forumda ülken ile ilgili görüşünü yazmanın adı eleştiridir ; yabancı bir yerde , yabancılara karşı bu görüşler paylaşıldığında kötüleme denilebilir.

Wax Whine

.NET
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
Ülke hakkında atıp tutacak kadar bilgi sahibi olduğunu düşünenler, ülkesini bu kadar düşünenler daha ülkesinde konuştuğu dilin kurallarını bilmiyor...

VaLe

.
Son yorumlari okudum da , kendine ait orijinal dusuncesi olan kisi sayisi 1-2. Turkiye'deki gundemi sadece TV'den takip edip , kahvedeki dayilarla harmanlayip gene onumuze koyuyorlar. Bu ulke sizden cok cekti, hala daha cekiyor. Hakkini aramaktan aciz, arayana da köstek olan insanlar.. Dolar 3-4-5 olmus onlar icin fark etmiyor. Asgari ucret $420'a kadar gerilemis, alim gucu diplere vurmus, ihracat durma noktasina gelmis. Guya tarim ulkesi (!) 2004-2014 tarihleri arasinda 400 milyar lira tarim ithalatimiz var, bir cöp bile uretemiyoruz. Dolar endeksli bir ulkeyiz, insaat balonu patladigi zaman buradaki kronik milliyetciler ve basmakalip fikirlere sahip insanlar kacacak delik arayacak. Diyorlar ya iste havalimani orada gidin gidiyorsaniz; hah iste bizden once check-in yaptirirsiniz siz :). Sizin milliyetcilginiz cikar catismasina kadar surer, mitingleri en onden takip edip surekli buyuk oyunu goren esnaf dayi 2 ay zarar etsin 3. Ay ne devlet kalir ne millet :). Hedef 2023 (yersen). 2023 gelse de ekmek arasi bor madeni yesek.

Esnafın halini soruyarsan buyur hocam kocaeliye işin düşerse marketimde bi çay ismarliyim sana Allaha Şükür zengin yapmasada fakir de bırakmıyor 8 kişi ekmek yiyor asgari ücretin üstündeki rakamlardan .

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Esnafın halini soruyarsan buyur hocam kocaeliye işin düşerse marketimde bi çay ismarliyim sana Allaha Şükür zengin yapmasada fakir de bırakmıyor 8 kişi ekmek yiyor asgari ücretin üstündeki rakamlardan .
Nerede market ?

Ülke hakkında atıp tutacak kadar bilgi sahibi olduğunu düşünenler, ülkesini bu kadar düşünenler daha ülkesinde konuştuğu dilin kurallarını bilmiyor...
How to summon Wax Whine 101.

AmIMad

Bakalım be.
Politikacı degillim fakat dar görüşlüde degillim yazdıklarımdan 3 tane sonuç cıkarmısınız 3 tane kişi Politika yapıyor diyorsun hadi Ugur abi bi nemze haklı eleştiridir fakat milli duygulara eleştiri olmaz yazım kuralları hakkında ben Türkçe hocası degilim nokta virgül kullanmayanlar yazamaz diye bişey yok ben istedigim gibi yazarım ne yazsamda nasıl yazsamda sizin bunu anlıyacagınızı zannetmiyorum

Son düzenleme:
Takımı
Galatasaray
Politikacı degillim fakat dar görüşlüde degillim yazdıklarımdan 3 tane sonuç cıkarmısınız 3 tane kişi Politika yapıyor diyorsun hadi Ugur abi bi nemze haklı eleştiridir fakat milli duygulara eleştiri olmaz yazım kuralları hakkında ben Türkçe hocası degilim nokta virgül kullanmayanlar yazamaz diye bişey yok ben istedigim gibi yazarım ne yazsamda nasıl yazsamda sizin bunu anlıyacagınızı zannetmiyorum
Sadece Türkçe hocaları mı doğru kullanmakla yükümlü ülkenin resmi dilini? Lafa bak. Artık dayanamıyorum söyleyeceğim ne kadar gerizekalı bir herifsin sen yahu?

Yukarı Alt