Dün gece yatmadan önce yine düşünüyorum. Bize küçükken coğrafya dersinde bulunduğumuz konumun siyasi ve coğrafi önemi anlatılırdı. Hem kıtaları birbirine bağlayan hem 4 mevsimi gören, toprakları mükemmel şekilde verimli, geçim kaynağı hayvancılıktır vsvs...... Acaba şimdi ne anlatıyorlar çocuklara ?

Bunu düşündükten sonra şu da geldi aklıma... Acaba bu topraklar üzerinde Türkiye değilde, bir Almanya ya da israil falan olsaydı şuan bu topraklar üzerinde kullanılan para birimi doların 1/7 sine mi yoksa 7 katına mı denk gelirdi ?

Hep her sene diyorum seneye yurtdışına geziye gidiyim, fiyatları gördükçe imkansız gibi geliyor her seferin de, bu gidişle hayal gibi gelicek sadnessla1

Halen diğer para birimlerinin arttığını sanıyorsunuz, hayır diğer paralar yerinde duruyor bizim paramız değersiz kağıtlara dönüşüyor.

ExcI

37.5 Hours per Week
aylardır 5.500 yapan mağaza 15 gündür 17.000 çekiyor.

Son düzenleme:
aylardır 5.500 yapan mağaza 15 gündür 17.000 çekiyor.
Orası ne mağazası bilmem ama 1 haftada dövize çevirdiğim param 10bin tl arttı, ama mağazalarda fiyatlar halen aynı. 1 ay sonra bu fiyatlar ikiye üçe katlanacak. Bu yüzden insanlar fiyatlar artmadan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor olabilirler. Özellikle doğalgazla ısınanlar kalın çamaşır alsınlar.

Son düzenleme:

ExcI

37.5 Hours per Week
Bankadaki dövizi çek

Orası ne mağazası bilmem ama 1 haftada dövize çevirdiğim param 10bin tl arttı, ama mağazalarda fiyatlar halen aynı. 1 ay sonra bu fiyatlar ikiye üçe katlanacak. Bu yüzden insanlar fiyatlar artmadan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor olabilirler. Özellikle doğalgazla ısınanlar kalın çamaşır alsınlar.
Turistik bir cadde. Müşteriler arap+Rus.... Bizimkilerde alım gücü hep aynı.

Bak 5000 lirayı ne düşünerek çektim onu anlatayım;
Dedimki alayım 4.65 ten $1000 ayda 220 lira taksit bana koymaz. He olurda bir gece $1= 50 kuruş olursa o zaman paramın değeri artar 220 lirayı elimi kolumu sallar öderim.
Bir baktım $1 = 7 Lira olmuş.
Şimdi sıkıntı ev faturalarının kullanım ücretine, toplu ulaşım ücretine ve ekmeğe-yemeğe uçuk bir zam gelme ihtiali. Diyelim ki geldi umarım devlet bir sefer olsun memurun yanısıra asgari ücrete ek ödeme yapar. Yoksa gelen 2 giden 10 olur gibine geliyor...

Son düzenleme:
Turistik bir cadde. Müşteriler arap+Rus.... Bizimkilerde alım gücü hep aynı.

Bak 5000 lirayı ne düşünerek çektim onu anlatayım;
Dedimki alayım 4.65 ten $1000 ayda 220 lira taksit bana koymaz, KYK misali der öderim 2 yıl boyunca. He olurda bir gece $1= 50 kuruş olursa o zaman paramın değeri artar 220 lirayı elimi kolumu sallar öderim.
Bir baktım $1 = 7 Lira olmuş.
Şimdi sıkıntı ev faturalarının kullanım ücretine, toplu ulaşım ücretine ve ekmeğe-yemeğe uçuk bir zam gelmesi. Diyelim ki geldi umarım devlet baba bir sefer olsun memurun kızının yanısıra küçük oğlununda başını okşayıp (:D) asgari ücrete zam yapar. Yoksa gelen 2 giden 10 olur gibine geliyor..
Cadde mi satıyorsunuz ne şimdi benim kafam karıştı:confused1:

@ExcI Senin bu memurla derdin ne onu çözemedim. Asgari ücrete zam yapılması da iyi birşey değil. Başkalarını bu kadar kafana takacağına kendini geliştirip kazancını arttır.

Server
Feronia
Takımı
Fenerbahce
Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır.

Yukarı Alt