@CezaAlp
o kadar değil 8 lira felan olur
aslında memlekette şöyle çok güzel bir tavşan kanı çay demlense çok iyi gelecek.
@CezaAlp
o kadar değil 8 lira felan olur
aslında memlekette şöyle çok güzel bir tavşan kanı çay demlense çok iyi gelecek.
6 olması da zarar 10 silk alıyodum 3 liraya oldu 7 liraBari artmasa da , 6da sabit kalsa dolar
Valla artık bende ona dua eder oldum. 4 lira dönemine imrenerek bakmaya başladım.Bari artmasa da , 6da sabit kalsa dolar
Kesintilerle beraber 100 bin lira paraya her ay 2 bin lira veriyor. 200 bin lira biriktir bir daha çalışmazsın uzun bir süre...Bankalar %25 faiz veriyor...
3 yıl önceki maaşım şu ankinden yüksekti. Yaz ayında ödediğim elektrik faturası 150 lira, kışı sen düşün. Bu şartlarda nasıl para birikecek bilmiyorum. Bakalım yıl sonu maaşımıza ne zam yapılacak? Enflasyon kadar zam yapsalar %50 yapmaları gerek...Kesintilerle beraber 100 bin lira paraya her ay 2 bin lira veriyor. 200 bin lira biriktir bir daha çalışmazsın uzun bir süre...
Öyle deme zamlar psikolojik.3 yıl önceki maaşım şu ankinden yüksekti. Yaz ayında ödediğim elektrik faturası 150 lira, kışı sen düşün. Bu şartlarda nasıl para birikecek bilmiyorum. Bakalım yıl sonu maaşımıza ne zam yapılacak? Enflasyon kadar zam yapsalar %50 yapmaları gerek...
Hacı elektriği bilmiyorum ama doğalgaz ve benzin de iran ve rusya bize sabit dolar kurundan satış yapıyor diye öğrenmiştim 1.5$'dan ama bizim paramız değer kaybettiğinden ucuzluktan daha çok pahalı şekilde ödüyoruz nolacağız böyle bilmiyorum..Hiç kimse dönüp sormuyor birader madem öyle devlet niye doğalgaz'a elektriğe geçirdi zammı diye.
Uğur'da satıldı artık geçmiş olsun asfjasdps : başlığı yanlış anlamaya neden olmaması için değiştirdim , yeni rekor gelirse - ki inş gelmez artık - konunun başlığı tekrar rekorla güncellenecek.
İrandan alışveriş yapamazsın ambargo var. Rusyayla sabit kur üzerinden değil , rus parası üzerinden alınıyor.Hacı elektriği bilmiyorum ama doğalgaz ve benzin de iran ve rusya bize sabit dolar kurundan satış yapıyor diye öğrenmiştim 1.5$'dan ama bizim paramız değer kaybettiğinden ucuzluktan daha çok pahalı şekilde ödüyoruz nolacağız böyle bilmiyorum..
Amerika para basmasına rağmen hala TL düşüyor, bu günlerde ekonomisi kötü olan ülkelerin para birimlerinin daha çok sarsılacağı belli, herkes bunu görüyor ve altın-dolar alıyor. Özellikle altın değeri koronadan bu yana 80 lira gibi bir rakam arttı.Dolar 6.90₺ oldu, genel olarak diğer para birimleri de yükseldi. Para mı bastı merkez bankası acaba...