@cool angel
jungle amacı early game de yani oyun başında rakip takımın koridorlarına baskı vererek kill "aldırmaktır" oyunun başında lane de alınan her kill çok büyük avantaj olduğunu düşünürsek iyi oynanan jungler ile her türlü oyun taşınabilir.
oyunda 2 çeşit buff var, hem kendi ormanında hem karşı takımının ormanında eğer senin kırmızı buffun sağ aşağıda ise yani aşağı tarafdan başlıyorsan onun redi tam çaprazındadır, mavide aynı şekilde.( baron buffunu saymıyorum)kırmızı ( rakip takımı yavaşlatarak, zehir tarzı bir kaç saniye süren hasar verir) mavi ( %10 cd düşürür, mana yenilenmesi spli herolarda iste sp yenilenmesi sağlar) bazı herolar ganklerinden daha çok counter jungle için alınırlar bunlar ormanı çok hızlı temizleyip rakip takımının ormanını işgal eden herolar yada early game de yani oyunun başında çok yüksek hasarı olan herolar örnek verecek olursak ( nunu , shaco, aatrox , xin zhao gibi)
diğer bi konumuz smite (çarp) , fiddle nunu hatta cho gath bile olsan çarp'ı alacaksın yok "ben zaten hızlı kesiyom banane abi yeaa" triplerine girmeden. çarp kullandığında +10 gold kazanırsın bu en küçük etkeni, baron drake gibi oyun görevlerini kesinlikle çarp atarak kesmelisin ki global ultilerden veya sıçra + çarp gibi olaylardan maruz kalma.
jungle tank olur çünkü burst damage için yeterli golda ulaşamaz krep kesemez kill bırakmak zorunda ( bir kaç hero hariç) 9-21-0 kabiliyet sayfasi işini görür.
jungler görevinde yeniysen tavsiye herolarım xin zhao ( özellikle oyun başında asla affetmeyen bir hero, mide kurduğu baskıyla oyunu rahatça taşıyabilirsin) hecarim ( oyunun belki en iyi gank atan herosu ) jarvan ( çok sağlam gankler atıp hızlı bi team fight başlatabilrisin) yok ben ap oynarım dersen evelynn gerçekten acımasız olabilir. bu herolarla başlayıp daha sonra nunu, chogath, lee sin gibi herolarla devam ettirebilirsin skill isabetli herolar her zaman daha zor ve daha güçlüdür. sormak istediğin birşey kaldıysa devam ederim