ExcI
37.5 Hours per Week
Son düzenleme:
Hiç sanmıyorum 7.41 için salıyı bekleyeceğiniSimdiden yazayim yine tahminimi
Ps: sali gunu 7.41 USD, 8.3 Euro
Ins hic olmaz, pzt amerikan borsalari kapali oldugu icin bugun de olamayacagini varsayarak sali dedim. Gorecegiz artikHiç sanmıyorum 7.41 için salıyı bekleyeceğini
Ustad sen daha iyi bilirsin, gunluk repo faizlerinin %749 oldugu enflasyonun yuzde 70 ortalama oldugu donemle kiyaslarsan suanki durum nasil? Benzer, iyi, kotu? Ben buyuklere sorunda o zaman daha kotuydu diyorlar ama aklim almiyorAsgari maaş 220 dolar oldu.
Valla o dönem ne zamandı bilmem , zaten bende 25 yaşındayım.Fakat şunu çok iyi biliyorum , eskiden annem - babam , pazardan geldiklerinde biz 4 kişi taşırdık yukarıya poşetleri ve diğer haftaya kadar o meyveler bitmezdi. Şimdi pazara gidildiği dahi belli olmuyor. Alınan meyveler aynı gün bitiyor , hiç bir şey ertesi güne dahi kalmıyor. Tost - kaşar , pilav fakir yiyecekleriydi , insanlar pilav yiyip para biriktirirlerdi. Şimdi pirinç bile çinden geliyor bize yapay bir şekilde. Ona rağmen ucuz değil. Bunların doların 7 tl olmasıyla alakası yok tabi , doların 7 tl olmasını 2-3 hafta sonra ancak hissederiz. Benzine - mazota zam gelsin , köprülere zam gelsin çünkü hepsi dolara endekslendiler , o zaman hissederiz doların artışını güzelce.Ustad sen daha iyi bilirsin, gunluk repo faizlerinin %749 oldugu enflasyonun yuzde 70 ortalama oldugu donemle kiyaslarsan suanki durum nasil? Benzer, iyi, kotu? Ben buyuklere sorunda o zaman daha kotuydu diyorlar ama aklim almiyor
Ek olarak hukuk devleti olmadığımız için yabancı yatırım çekemiyoruz aksine olanlarda dükkan kapatıyor ve kapatacak malesef...Asgari maaş 200 dolar oldu.
Valla o dönem ne zamandı bilmem , zaten bende 25 yaşındayım.Fakat şunu çok iyi biliyorum , eskiden annem - babam , pazardan geldiklerinde biz 4 kişi taşırdık yukarıya poşetleri ve diğer haftaya kadar o meyveler bitmezdi. Şimdi pazara gidildiği dahi belli olmuyor. Alınan meyveler aynı gün bitiyor , hiç bir şey ertesi güne dahi kalmıyor. Tost - kaşar , pilav fakir yiyecekleriydi , insanlar pilav yiyip para biriktirirlerdi. Şimdi pirinç bile çinden geliyor bize yapay bir şekilde. Ona rağmen ucuz değil. Bunların doların 7 tl olmasıyla alakası yok tabi , doların 7 tl olmasını 2-3 hafta sonra ancak hissederiz. Benzine - mazota zam gelsin , köprülere zam gelsin çünkü hepsi dolara endekslendiler , o zaman hissederiz doların artışını güzelce.
Birde eski zamanları şimdiyle karşılaştırıp ya o kadarda kötü durumdayız demek doğru değil. Özellikle facebook'ta doların artış grafiğini paylaşıyorlar zırt pırt. akp sürekli şirketleri , firmaları satarak piyasaya sıcak para sundu iktidara geldiğinden bu yana. Bu yüzden ülke hep stabil gözüktü ama bu şekilde yönetilen ekonominin herkes bir yerde patlayacağını görüyordu. Boru değil , her gün ülkenin gelir kaynakları satıldı. Bir ülke gelir kaynağı olmadan , yatırım yapmadan , ilerlemeden ne kadar dayanabilir ? Dediğim gibi herkes bir yerden sonra patlayacağını öngörüyordu , ne kadar itiraf etmek istemelerse de şu an patladı.
En son aldigimda 60tl di hatirliyorumPremium Plus 188₺
Anladim hocam biz ayni jenerasyonuz seninle o zaman. Dediklerine katiliyorumAsgari maaş 200 dolar oldu.
Valla o dönem ne zamandı bilmem , zaten bende 25 yaşındayım.Fakat şunu çok iyi biliyorum , eskiden annem - babam , pazardan geldiklerinde biz 4 kişi taşırdık yukarıya poşetleri ve diğer haftaya kadar o meyveler bitmezdi. Şimdi pazara gidildiği dahi belli olmuyor. Alınan meyveler aynı gün bitiyor , hiç bir şey ertesi güne dahi kalmıyor. Tost - kaşar , pilav fakir yiyecekleriydi , insanlar pilav yiyip para biriktirirlerdi. Şimdi pirinç bile çinden geliyor bize yapay bir şekilde. Ona rağmen ucuz değil. Bunların doların 7 tl olmasıyla alakası yok tabi , doların 7 tl olmasını 2-3 hafta sonra ancak hissederiz. Benzine - mazota zam gelsin , köprülere zam gelsin çünkü hepsi dolara endekslendiler , o zaman hissederiz doların artışını güzelce.
Birde eski zamanları şimdiyle karşılaştırıp ya o kadarda kötü durumdayız demek doğru değil. Özellikle facebook'ta doların artış grafiğini paylaşıyorlar zırt pırt. akp sürekli şirketleri , firmaları satarak piyasaya sıcak para sundu iktidara geldiğinden bu yana. Bu yüzden ülke hep stabil gözüktü ama bu şekilde yönetilen ekonominin herkes bir yerde patlayacağını görüyordu. Boru değil , her gün ülkenin gelir kaynakları satıldı. Bir ülke gelir kaynağı olmadan , yatırım yapmadan , ilerlemeden ne kadar dayanabilir ? Dediğim gibi herkes bir yerden sonra patlayacağını öngörüyordu , ne kadar itiraf etmek istemelerse de şu an patladı.